Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET Constanţa a rămas fără director Ilie Rachieru şi-a dat demisia. Şi din funcţie, şi din Consiliul de Administraţie

ro

21 Jun, 2014 00:00 3496 Marime text
În cadrul şedinţei de ieri a Consiliului de Administraţie al RADET Constanţa, Ilie Rachieru a renunţat la funcţia de director general. Tot ieri, a fost înregistrată la Primăria municipiului Constanţa şi renunţarea lui Ilie Rachieru la funcţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al RADET Constanţa.

Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, a fost condamnat, pe 10 iunie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată. În aceeaşi cauză, Liviu Gheorghiu, director general şi acţionar al SC Multigama Tech SRL Bucureşti, s-a ales cu cinci luni de închisoare, tot cu suspendare condiţionată, pentru dare de mită în formă continuată. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare completului de judecată C5, prezidat de judecătoarea Sofica Dumitraşcu şi format din magistraţii Maricela Cobzariu şi Lucian Macavei. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Trimis în judecată pe 9 iulie 2008

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ilie Rachieru a fost trimis în judecată la data de 9 iulie 2008, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită. Asta în timp ce Liviu Gheorghiu, director general şi acţionar al SC Multigama Tech SRL Bucureşti, a fost acuzat de dare de mită. Organele de anchetă susţin că, la data de 16 decembrie 2005, a fost semnat între RADET Constanţa, în calitate de achizitor, şi SC Multigama Tech SRL, un contract care viza modernizarea reţelei de termoficare a oraşului, având ca obiect „Achiziţia de pompe de termoficare cu convertizoare de frecvenţă încorporate, pentru de 132 puncte termice şi 2 centrale cu funcţionare pe gaze naturale“. În calitatea sa de director general al RADET Constanţa, Rachieru şi-ar fi îndeplinit, cu ştiinţă, în mod defectuos atribuţiile de serviciu, acceptând ca, pe parcursul derulării contractului, să fie livrate produse necorespunzătoare, ce nu îndeplineau criteriile minime stabilite prin caietul de sarcini, după cum susţin procurorii. Mai mult decât atât, DNA arată că Rachieru nu ar fi renegociat preţul contractului conform clauzelor stabilite iniţial, cauzând astfel un prejudiciu total în sumă de 4.931.880,05 lei (echivalentul a peste 1,3 milioane de euro).

Mai multe detalii puteţi citi aici:  Ilie Rachieru, judecat timp de şase ani - Directorul RADET Constanţa, găsit vinovat pentru luare de mită şi abuz în serviciu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii