Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare la Mihail Kogălniceanu Primarul Ancuţa Belu îşi aniversează astăzi ziua de naştere

ro

28 Aug, 2015 00:00 4159 Marime text
Una dintre doamnele de seamă ale judeţului - un lider căruia localnicii i-au acordat toată încrederea şi un primar ales de mii de oameni - are motive de bucurie. Ancuţa Belu, şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu, îşi aniversează, astăzi, ziua de naştere.
 
În 2012, Ancuţa Belu a decis că este timpul pentru o schimbare în comuna Mihail Kogălniceanu. Iar localnicii au fost de acord cu ea, acordându-i votul majoritar. De atunci, putem spune, fără a exagera, că localitatea s-a schimbat radical. În bine. Până la momentul în care a preluat frâiele administraţiei publice locale, Ancuţa Belu a fost consilier local, astfel că, odată ajunsă în fotoliul de primar, a decis să pună punct problemelor cu care Primăria se confruntă. Un primar care luptă pentru binele comunităţii locale nu se lasă intimidat de gesturile adversarilor politici. Astfel, deşi unul dintre proiectele importante pentru locuitorii comunei - cel privind repartizarea locuinţelor ANL - nu a fost votat până acum de o parte a consilierilor locali, şefa autorităţii publice locale a afirmat că nu se va lăsa până când persoanele îndreptăţite nu îşi vor primi locuinţele pe care le aşteaptă de la începutul anului.
 
O altă iniţiativă de apreciat a primarului este proiectul prin care cei mai înţelepţi locuitori ai comunei să poată avea un cuvânt de spus legat de felul în care decurg treburile în administraţia locală. "Sfatul bătrânilor" a devenit, astfel, un eveniment aşteptat şi savurat de cei mai în vârstă, dar şi de tinerii satului. Cât de curând, primarul îi va chema pe vârstnici la o nouă întrunire. Nici tinerii nu au fost neglijaţi de primar, pentru ei, gospodarul-şef având o mulţime de proiecte în derulare: locuri pentru construcţia unor case, precum şi înfiinţarea unui centru modern de tineret, clădire care, în câteva zile, va intra în patrimoniul localităţii, după ce a fost complet reabilitată şi modernizată, lucrările fiind încheiate chiar în urmă cu câteva zile. Şi Centrul After School a fost un proiect pentru care primarul Ancuţa Belu a luptat pentru a-l vedea realizat. Astfel, din luna septembrie, elevii din Mihail Kogălniceanu vor avea un nou spaţiu de studiu, ultramodern, iar părinţii vor şti că aici micuţii lor sunt bine instruiţi şi îngrijiţi în absenţa lor.
 
Şi infrastructura localităţii este un punct prioritar pe agenda sa de lucru. Astfel, după asfaltarea unor străzi, primarul a depus un proiect pentru asfaltarea altor doi kilometri de drumuri, lucrarea fiind pe cale să înceapă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii