Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanţa, dispusă să plătească aproape 400.000 de lei pentru promovarea activităţilor turistice de aventură (document)

ro

31 Jan, 2015 00:00 3928 Marime text
Prefectura Constanţa continuă seria achiziţiilor în cazul proiectului DOOA - „Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region“. Pe 29 ianuarie, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa a lansat o cerere de ofertă pentru a căuta prestatorii de servicii care să asigure elaborarea strategiei pentru dezvoltarea şi promovarea activităţilor de turism de aventură în aer liber în cadrul proiectului transfrontalier DOOA.
 
Obiectul contractului îl constituie promovarea unei dezvoltări durabile a turismului de aventură, prin sprijinirea întreprinzătorilor, a autorităţilor publice, a operatorilor din turism capabili să vândă produse şi servicii sustenabile pentru turismul de aventură în cadrul proiectului proiectul „DOOA - Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region“, cod 2.1.2.72651.232 MIS-ETC 2339, finanţat prin Programul Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2007-2013“. Serviciile căutate sunt de tipul celor de cercetare, dezvoltare şi al serviciilor conexe de consultanţă. Valoarea estimată a acestui contract este de 390.150,81 de lei. Ofertantul trebuie să depună o garanţie în cuantum de 7.686 de lei, respectiv de 3.843 de lei, în cazul în care face dovada că reprezintă un IMM.

 Prefectul Ion Constantin, primul pe lista decidenţilor

Achiziţia va fi prima unde actualul prefect, Ion Constantin, va deţine o funcţie de decizie. Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante, în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire (toate persoanele care aprobă/semnează documente emise în legătură sau pentru procedura de atribuire) sunt: Ion Constantin, prefect, Accoium Mustafa Levent, subprefect, Ersun Anefi, subprefect, Pătraşcu Eli Mihaela, manager public, Lipan Nicolae, consilier superior, Frunză Roland, consilier juridic superior, Vlad Jeni, consilier superior, Onişoru Iulia, consilier superior, Pîrcălabu Simona, Şef serviciu, Paşcanu Emilia, referent, Bocioagă Simona, consilier juridic superior, Suceveanu Radu, consilier juridic superior, Găgeatu Titus, consilier superior, Părcălabu Ismail Filiz, consilier afaceri europene, Moroşan Magdalena, consilier afaceri europene şi  Emilia Munteanu, consilier superior.

 
Licitaţia se va desfăşura offline, iar firma câştigătoare va fi cea cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Data limită de depunere a ofertelor este 18 februarie, ora 10.00, urmând ca acestea să fie deschise o jumătate de oră mai târziu.

 Alte achiziţii consistente în cadrul proiectului

 Lansat în luna aprilie a acestui an, proiectul „Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region (DOOA)“, are o valoare de 596.298,92 de euro şi îşi propune să identifice oportunităţile şi obstacolele în sectorul turistic, astfel încât să fie consolidată o dezvoltare economică durabilă în regiune. Proiectul are ca termen de finalizare data de 15 martie a acestui an. Beneficiarul proiectului este Prefectura Constanţa, iar asociatul român în cadrul acestui plan este Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Procedura de licitaţie nu a fost singulară în această cauză. Pe 15 ianuarie, Prefectura Constanţa a încheiat un contract cu Expert Media Consulting SRL, deţinută de Aurelian Gabriel şi Maria Magdalena Licoi, care, pentru suma de 50.000 de lei, va realiza o producţie video documentară. Pentru aceasta, Instituţia Prefectului a considerat că nu este cazul să organizeze o licitaţie publică, de aceea contractul a fost atribuit în urma unei cumpărări directe.
 
În luna august, când a avut loc un tournament de ciclism şi off-road în Dobrogea, de organizarea evenimentului s-a ocupat firma Hohmann Consulting Group SRL. Unicul asociat şi administrator al societăţii înfiinţate în aprilie 2014, (aceeaşi lună în care a demarat proiectul DOOA), care se ocupă cu „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“, este Monica Vodă. Aceeaşi Monica Vodă a lucrat şi în cadrul Primăriei Valu lui Traian, iar numele ei apare alături de cel al gospodarului-şef Florin Mitroi chiar în contractul de asociere în Zona Metropolitană Constanţa (data naşterii coincide). Tot în cadrul proiectului, Prefectura a alocat 35.584,67 de lei, pe data de 9 octombrie, firmei Media Estetic Vision SRL din Constanţa, care a avut de tehnoredactat, tipărit şi machetat 2.000 de hărţi, fiecare bucată costând aproape 18 lei. Realizarea platformei, a paginii web şi mentenanţa necesare proiectului DOOA vor fi asigurate de BDA Gil Electric SRL, tot din Constanţa, contra sumei de 32.822,71 de lei.

Şi firma Quatro Magic din Constanţa a încasat 1.438 de lei pentru serviciul de organizare a conferinţei regionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii