Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi de seamă în sânul comunităţii tătare Cum a marcat UDTTMR Ziua Internaţională a Femeii (galerie foto)

ro

10 Mar, 2014 00:00 2912 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, la finalul săptămânii trecute, o serie de evenimente dedicate zilei de 8 Martie. Manifestările au debutat vineri, 7 martie, la Constanţa, unde aproape 900 de membre ale comunităţii au sărbătorit Ziua Internaţională a Femeii în prezenţa unor oaspeţi de seamă. Au fost alături de membrele comunităţii tătare Pouneh Bozcaliskan, soţia Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Seniye Guneş Tanay, director Turkish Airlines Constanţa, Sezen Leventoglu, ataşatul comercial al Republicii Turcia la Constanţa, precum şi 15 reprezentante ale infanteriei marine a Statelor Unite ale Americii de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.
Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, sâmbătă, alte 600 de membre ale comunităţii au sărbătorit la Medgidia, iar duminică încă 600, la Eforie Nord. De asemenea, s-au mai desfăşurat acţiuni în cursul zilei de sâmbătă şi la filialele UDTTMR Bucureşti şi Tulcea.

Deschiderea evenimentelor a avut loc în prezenţa reprezentanţilor conducerii UDTTMR, context în care preşedintele Uniunii, Gelil Eserghep, a transmis, pe lângă tradiţionala urare de „La mulţi ani!”, şi următorul mesaj: „Este o zi deosebită, o zi pe care v-o dedicăm vouă, femeilor, care aveţi un rol deosebit de important în viaţa noastră. Raportându-ne, însă, strict la comunitatea tătară, rolul vostru este cu atât mai important cu cât continuitatea noastră depinde în mare măsură de păstrarea şi promovarea limbii materne şi tradiţiilor noastre, acestea căzând, în mare parte, în sarcina voastră, a femeilor. Evenimente precum cele la care participaţi, în număr atât de mare, în acest weekend demonstrează că suntem o comunitate unită, că astfel de manifestări nu fac decât să ne apropie, să ne unească şi să consolideze comunicarea dintre membrii filialelor noastre. Profit de această ocazie şi vă mai spun că este o surpriză foarte mare pentru noi să vedem că de la o zi la alta numărul membrilor UDTTMR este în continuă creştere, fapt care denotă că tot mai mulţi tătari înţeleg rolul organizaţiei noastre şi faptul că se pot baza pe noi. Uşa uniunii a fost şi rămâne deschisă pentru toţi cei care se simt cu adevărat tătari. Voi, femeile, aveţi un rol foarte important în consolidarea comunităţii, astfel că uniunea contează şi pe viitor pe sprijinul dumneavoastră de a face cunoscute acţiunile în rândul cât mai multor membri şi de a aduce cât mai mulţi tătari alături de noi”, susţine Gelil Eserghep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii