Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune îndeplinită pentru prima serie de polițiști detașați pe litoral. În iulie au scăzut furturile din camere de hotel și de pe plajă

ro

05 Aug, 2017 14:12 1896 Marime text
În perioada 1 - 31 iulie a.c., pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din județul Constanța, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, au fost detașați 164 de polițiști din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, care să acționeze pentru siguranța turiștilor aflați pe Litoral.
 
Întrucât, de la debutul sezonului estival 2017, s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști de pe litoral, față de anii anteriori, dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare au fost suplimentate, pentru a se asigura o prezenţă activă în stradă şi o intervenţie eficientă la sesizările primite direct de la cetăţeni sau prin S.N.U.A.U. 112.
 
În urma activităților desfășurate de polițiști, în luna iulie a acestui an, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu peste 20%, față de perioada similară a anului trecut, înregistrându-se scăderi semnificative la furturile din auto, din camerele de cazare, de pe plajă, etc.
 
De la începutul sezonului estival 2017, I.G.P.R. a dispus măsuri suplimentare pe Autostrada Bucureşti – Constanţa, pentru prevenirea producerii unor accidente sau blocaje rutiere. Dispozitivele de poliţie rutieră au fost permanent adaptate valorilor de trafic, la sfârşitul de săptămână, fiind suplimentat numărul poliţiştilor rutieri.
 
În aceasă perioadă, au fost derulate mai multe campanii pentru informarea turiștilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, la modul în care își pot proteja  bunurile sau pot preveni furturile din camerele de cazare, din auto, de pe plajă, sau dispariția copiilor.
 
De asemenea, o atenţie deosebită a fost acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora s-au derulat campanii de prevenire în rândul elevilor.
 
Poliția Română mulțumește tuturor turiștilor și cetățenilor aflați pe litoralul românesc pentru că au înțeles că o vacanță în siguranță este dată și de măsurile proprii de prevenire și pentru că au venit în sprijinul oamenilor legii prin conduita adoptată.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii