Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestaţii inedite. Constănţenii vor protesta şi pe biciclete

ro

03 Feb, 2017 10:58 1725 Marime text

Constănţenii nu încetează să protesteze din cauza nemulţumirilor provocate de hotărârile Guvernului în ceea ce priveşte Codurile penale. Ei se mobilizează să iasă în stradă şi astăzi. 

Constănțenii vor ieși în continuare la protest până se vor epuiza cele 10 zile de la publicarea Ordonanțelor de Urgență în Monitorul Oficial dacă este necesar. Ne întâlnim în fața Prefecturii Constanța în jur de ora 18.00. Ar fi de preferat să pornim în marș pe la ora 20.00 pentru a ne strânge mai mulți. Acest eveniment este al constănțenilor cărora le pasă de justiție și democrație! De menționat că demisia guvernului înainte să abroge ordonanțele nu este de dorit pentru că va face imposibilă anularea modificărilor aduse în codul penal pe 31 ianuarie, de aceea este bine să cerem: ABROGAREA ORDONANȚELOR DE URGENȚĂ! N.B. – Dacă alegeţi să mergeţi la protestul organizat la Prefectura Constanţa, vă îndemnăm să fiţi paşnici, să nu încurajaţi sau să susţineţi instigarea la violenţe! Nu răspundeţi provocărilor şi îndepărtaţi-vă de grupurile care instigă. Jandarmii nu sunt dușmani, ei protejează manifestațiile. Nu trebuie forțate cordoanele lor, nici ignorate instrucțiunile pe care le dau. Chiar trebuie ajutați să identifice și să scoată din mulțime agitatorii, atunci când aceștia vor apărea”, se arată pe pagina de Facebook Constanţa protestează 10 zile. 

De asemenea, constănţenii au ales să protesteze şi într-un mod mai puţin obişnuit, şi anume pe biciclete. 

Vom face un traseu ales la faţa locului, de la Casa de Cultură până la Prefectură, unde ne vom alătura marşului de protest. Pe parcursul marşului, vom deschide coloana de manifestanţi şi ne vom face auziţi. Întâlnirea va fi ca de obicei la ora 17.00, Casa de Cultură. Nu e o obligaţie. E o dovadă de apartenenţă la comunitatea noastră. Pentru cei fără biciclete ne vedem direct în faţa Prefecturii Constanţa”, se arată într-un alt mesaj de pe Facebook. 

Protestul din faţa Prefecturii este programat de la ora 18.00. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii