Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jonglat între bulgari şi „gruparea vameşilor“ Societatea Venid, care a pus bazele Piano Bar din Mamaia, a intrat în faliment

ro

05 May, 2015 00:00 5248 Marime text
În vremurile sale bune, Piano Bar era considerat unul dintre cele mai relaxante localuri din oraş, dar, din păcate, acesta nu a avut parte de multă vizibilitate. Situat pe bulevardul Mamaia nr. 322, la intrarea în staţiunea cu acelaşi nume, în apropierea hotelului Parc, localul a funcţionat pe societatea Venid Bar & Construction SRL, până când firma a înstrăinat afacerea. După ce au părăsit corabia Piano Bar, lucrurile par să nu fi mers tocmai în direcţia favorabilă pentru asociaţii firmei pe care funcţiona acesta şi pentru care acum s-a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă. Deschiderea procedurii a fost publicată recent în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI). Dosarul cu număr unic a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 24 noiembrie 2014, însă instanţa a admis cererea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi abia pe 14 aprilie. Următorul termen în dosarul în care, până acum, creditor este doar DGRFP Galaţi şi debitori sunt SC Venid Bar Restaurant SRL şi SC Venid Bar Restaurant SRL, prin curator Georgiana Mirabela Cadoiu, respectiv SC Venid Bar Restaurant SRL, prin administrator judiciar CII Mariana Atanase, este 9 iunie.

Unul dintre primii asociaţi, prins cu droguri în Peru

Cum a început însă povestea unei afaceri deschise în anii de glorie ai tripletei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky pe o bucată din râvnita staţiune Mamaia?
În anul 2007, Mihai Ianula şi Venid Construction SRL puneau bazele firmei Venid Bar & Restaurant SRL, cu sediul social la Piano Bar. În Venid Construction erau asociaţi Dinko Dimitrov Dinev şi Cristian-Gheorghiev Popescu.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în anul 2008, Venid Construction SRL, reprezentată prin Cristian-Gheorghiev Popescu şi Mihai Ianula, decide deschiderea punctului de lucru din staţiunea Mamaia nr. 322, unde firma avea să desfăşoare activitatea de restaurant. Câteva luni mai târziu, în luna decembrie, lui Ianula îi încetează mandatul de administrator, fiind numit în locul său Aurora Diana Aristide. Mihai Ianula este tânărul din Cogealac care a fost arestat în anul 2010 în Peru pentru trafic de droguri şi despre care s-a vehiculat că ar avea legături cu foşti şi actuali angajaţi ai Vămii Constanţa. În SC Venid Construction SRL, membră a grupului de firme Venid, îi regăsim pe Dumitru Teşelean, Eugen Bogatu, Iulian Ilie Nedu, Marius Făinărea şi Florin Dan Prisăcaru, celebra „grupare a vameşilor“. Nu mai puţin interesant este că Ianula a deţinut şi fostul club Motor din staţiunea Mamaia. În 2010, chiar anul în care se fac mişcările de trupe în ceea ce priveşte Piano Bar, Mihai Ianula ajunge în Peru, unde este prins încercând să transporte cocaină disimulată în tija metalică a unei genţi din Peru spre Chile, prin Santa Rosa.

Se scoate dintr-un buzunar, se bagă în altul

Revenind la firmele Venid, în 2009, Venid Bar & Restaurant închide punctul de lucru de la Piano Bar, iar în aceeaşi zi, Venid Construction deschide acolo un punct de lucru. De aici, soarta Piano Bar este decisă de Venid Construction, care vinde imobilul din Mamaia către SC Emercom SRL, firmă ce a cumpărat o cotă de 6/10 părţi şi a achitat preţul de 60.000 de euro. A doua firmă care a achiziţionat Piano Bar este SC Emporio Com SRL, care a cumpărat o cotă de 4/10 părţi şi a achitat preţul de 40.000 de euro. În 2012, Venid Construction intră în insolvenţă.

În Emercom SRL sunt implicaţi Cristian- Gheorghiev Popescu, cetăţean român, şi Evghenia Teodorova Popescu, cetăţean bulgar, soţ şi soţie. Firma Emporio Com, controlată de Camelia Popescu, a deţinut lanţul de magazine Terranova. Practic, nu are loc o schimbare propriu-zisă de proprietari, barul ajungând tot la cei din celebra grupare a vameşilor, de care aparţinea şi până acum. De fapt, şi firma Emporio Com îşi mută atunci sediul tocmai în Portul Constanţa, dana 22, camera 2. Camelia Popescu, un nume comun, de altfel, era asociată într-o altă firmă, SC Krasmir Com Impex SRL, cu Cristian-Gheorghiev Popescu. Tot ea controla şi SC Rompesca SRL. Ea mai apare acum şi în Gemini Brand SRL, din Constanţa, în Ima Services Grup SRL, din Constanţa, şi în Primadonna Style SRL, din Craiova.

Cristian-Gheorghiev Popescu este, de asemenea, implicat în Gemini Brand SRL, în Interpesca SRL, în Alma Hollyday SRL, în Emercom SRL, în Krasmir Com Impex SRL (radiată), în Venid & Co SRL şi în Venid Invest SRL, firmă care a început în anul 2008 construcţia unei vile turistice pe malul lacului Siutghiol, vizavi de Iaki.
 
Citeşte aici despre acest lucru: Prietenii vameşilor se fac hotelieri in Mamaia 

Nicio afacere fără un off shore cipriot 

Ultimele două firme din care Cristian-Gheorghiev Popescu face parte au sau au avut asociaţi asupra cărora merită să ne oprim. În Venid & Co SRL, unde Cristian-Gheorghiev Popescu era administrator, asociaţi de-a lungul timpului au fost: Eugen Bogatu, Iulian Ilie Nedu, Marius Făinărea, Dumitru Teşeleanu şi Florin Dan Prisăcaru, adică deja celebra „grupare a vameşilor“, dar şi Aurelian Cătălin Pilcă şi Venid Construction. În Venid Invest au fost asociaţi Venid Construction şi un off shore cipriot, Guilin Investment Limited, reprezentată de Mihaela Elvira Tănase Gherasim. În septembrie 2011, din Venid Invest se retrage Venid Construction, iar formula asociativă era formată din: Guilin Investment (50%), Mamaia Luxury Construction SRL (25%) şi Lucian şi Dorin Lazia, care aveau împreună diferenţa de 25%. Din august 2014, Lucian și Mihai Lazia nu mai sunt asociați cu Elvira Mihaela Tănase Gherasim în SC Venid Invest SRL. Cu câteva luni în urmă, cei doi s-au retras din calitatea de asociați, ei cesionându-și părțile sociale către SC Nortech Trade SRL, firmă administrată, de asemenea, de Elvira Mihaela Tănase Gherasim. La fel a procedat și SC Mamaia Luxury Construction SRL care, la rândul ei, s-a retras din SC Venid Invest SRL, cesionând, de asemenea, părțile sale sociale către aceeași societate Nortech Trade SRL. De menționat însă că ambele societăți, SC Mamaia Luxury Construction SRL și SC Nortech Trade SRL, sunt administrate de aceeași Elvira Mihaela Tănase Gherasim. Așadar, după deciziile luate în cadrul Adunării Generale din data de 4 august 2014, SC Venid Invest SRL a rămas cu doi asociați persoane juridice, respectiv SC Guillin Investments Limited (50%), societate cu sediul în Cipru, și SC Nortech Trade SRL (50%), firmă administrată de Elvira Mihaela Tănase Gherasim. Potrivit Registrului Comerțului, asociații SC Nortech Trade SRL sunt Habitat și Ambient SA (80%) și Husein Ozghen (20%).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii