Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Cernavodă a început distribuirea pastilelor de iodură de potasiu

ro

21 Dec, 2013 00:00 3433 Marime text
Moşul va veni anul acesta în casele cernavodenilor nu doar cu daruri, ci şi cu pastile pentru prevenirea riscurilor radiologice, anunţă Primăria oraşului.
Reprezentanţii Primăriei Cernavodă vor porni în teren pentru distribuirea dozelor de iodură de potasiu. Aşadar, cetăţenii oraşului se vor pomeni, în prag de Sărbători, la uşile lor, cu una dintre echipele de funcţionari publici care le vor oferi atât pastilele, cât şi explicaţiile aferente modului de întrebuinţare. Cele 18 mii de doze (care conţin câte două pastile de iodură de potasiu şi câte un prospect cu instrucţiuni de folosire) vor ajunge până la sfârşitul lunii ianuarie 2014, la toţi cernavodenii.

Administrarea tabletelor este recomandată numai în intervalul a trei ore după producerea unui accident nuclear, pentru a preveni contaminarea cu iod radioactiv. Producerea unui astfel de eveniment va fi alertată prin alarmele specifice procedurii, iar cetăţenii vor fi sesizaţi prin SMS cu privire la necesitatea administrării dozelor de iodură de potasiu. Această investiţie a costat aproximativ 60 de mii de lei, banii provenind de la bugetul local, iar numărul pastilelor va fi suficient pentru a proteja întreaga populaţie, în cazul unui accident nuclear.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii