Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dovada „transparenţei” din administraţia locală Deşi a fost adoptat, PUZ-ul staţiunii Mamaia nu e publicat pe site-ul Primăriei

ro

28 May, 2013 00:00 2095 Marime text
Pe site-ul Primăriei municipiului Constanţa a fost postat raportul informării şi consultării publicului cu privire la Planul de Urbanism Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia.

Potrivit acestui raport, detaliile privind tehnicile şi metodele utilizate de solicitant pentru a informa şi consulta publicul au presupus o etapă pregătitoare şi una de elaborare. Etapa pregătitoare a inclus afişarea anunţului de informare privind intenţia elaborării documentaţiei la sediul Primăriei municipiului Constanţa, Centrul de Informare Cetăţeni şi la sediul Direcţiei Poliţiei Locale, „invitaţii participare dezbatere către deţinătorii de reţele” şi „publicaţii mass media”.
Conform raportului, etapa de elaborare a presupus: „afişare anunţ de informare privind consultarea proiectului preliminar modificare PUZ staţiunea Mamaia aprobat prin HCL 129/2001 la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, Centrul de Informare Cetăţeni şi sediul Direcţiei Poliţiei locale 25 de zile calendaristice de la data anunţului, „Primăria municipiului Constanţa publică anunţuri în mass media” şi „Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa publică anunţ în mass media privind consultarea proiectului”.

Există însă şi o etapă a aprobării, care face referire la postarea „cu cel puţin 3 zile înainte de data anunţului privind şedinţa publică de aprobare a PUZ-ului pe site-ul www.primaria-constanta.ro”. Interesant este că, în buna tradiţiei a transparenţei de care nu prea face dovadă, administraţia publică locală nu a făcut nici până la acest moment public PUZ-ul staţiunii Mamaia. Asta în pofida faptului că documentul a fost adoptat vineri, 24 mai, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa. Aspect care, desigur, nu figurează în niciun raport.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii