Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Apostoleanu, propunerea oficială pentru conducerea interimară a Bibliotecii Județene „I.N. Roman“ (documente)

ro

26 May, 2015 00:00 3759 Marime text


La ședința din 11 martie, CJC adopta o hotărâre prin care se stabilea și aproba comisia de evaluare anuală a managementului de la Biblioteca Județean „I.N. Roman“, instituție aflată în subordinea CJC.

Evaluarea s-a făcut la fel ca pentru toți managerii instituțiilor aflate în subordinea CJC, în două etape - analiza raportului de activitate pe toată perioada de management și susținerea acestui raport de către manager în cadrul unui interviu. Întrucât nota finală obținută în urma celor două etape a fost de 5,23, iar OUG nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor de cultură prevede că un contract de management încetează în cazul în care rezultatul evaluării anuale este sub nota 7, Consiliul Județean trebuie să găsească un alt director pentru instituția de cultură. Pe ordinea de zi a ședinței de joi se regăsesc două proiecte de hotărâre, unul privind aprobarea rezultatului evaluării și celălalt referitor la desemnarea unui director interimar la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ Constanța.

După ce Cornelia Pariza, directorul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman“, a obţinut, la evaluarea anuală, la cele două probe, nota 5,23, Consiliul Judeţean Constanţa este pus în situaţia de a organiza concurs pentru desemnarea unui nou director al instituţiei. Până atunci însă, conducerea instituției va fi asigurată de un interimar. În acest sens, Direcția Coordonare Instituții Subordonate și Operare Pavilion Expozițional propune ca postul de director interimar să fie ocupat de Corina Apostoleanu, șef Serviciu Dezvoltare, Prelucrare Colecții, Informare Bibliografică în cadrul instituției, până la data începerii executării noului contract de management.

În 1986, Corina Apostoleanu a absolvit Facultatea de Litere, Secţia Română - Engleză din cadrul Universităţii Craiova. Are studii post-universitare în biblioteconomie şi ştiinţele informării şi, de asemenea, un doctorat în biblioteconomie. De-a lungul timpului, a participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice şi a publicat în revistele Tomis, Exponto, Agora.

Amintim că Pariza s-a aflat la conducerea Bibliotecii Judeţene din luna noiembrie a anului 2011. Iniţial, a asigurat conducerea interimară a instituţiei, iar ulterior a devenit director plin, obţinând, în urma unui concurs, nota 8,50. Cornelia Pariza lucrează în cadrul Bibliotecii Judeţene din Constanţa din 1996. A fost, pe rând, bibliotecar la Biblioteca Britanică din cadrul Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ şi bibliograf la Centrul de Informare Comunitară din cadrul aceleiaşi instituţii. Cornelia Pariza este licenţiată în Filosofie.

 În secțiunea „Documente”, puteți consulta convocatorul ședinței de Consiliu Județean de joi, precum și cele două proiecte de hotărâre la care facem referire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii