Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare excelentă între RAJA SA şi BERD Un nou contract de împrumut pentru investiţiile companiei de apă (galerie foto)

ro

09 Aug, 2014 00:00 2917 Marime text


Staţia de Epurare Eforie Sud a găzduit, vineri, un eveniment de mare importanţă pentru societatea RAJA SA. Mai exact, reprezentanţii companiei de apă au semnat un contract de Modificare şi Reconfirmare a Contractului de Împrumut încheiat în noiembrie 2010, de extindere a împrumutului acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu încă 10 milioane de euro. La eveniment a fost prezent directorul Departamentului Infrastructură Municipală şi de Mediu din cadrul BERD, Jean-Patrick Marquet, care s-a declarat încântat şi impresionat de realizările pe care societatea RAJA le-a întreprins în regiune. De asemenea, primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a ţinut să accentueze importanţa Staţiei de Epurare Eforie Sud pentru buna funcţionare a oraşului pe care îl conduce.

Staţia de Epurare Eforie Sud, una dintre cele mai moderne din România

Cei aproximativ 80 de reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi regionale care au vizitat, ieri, staţia de epurare de la Eforie Sud s-au arătat interesaţi atât de tehnologia avansată folosită pentru epurarea apelor uzate, cât şi de întreaga procedură de derulare a contractului de execuţie a lucrărilor propriu-zise.

Prima colaborare între SC RAJA SA Constanţa şi BERD a început în anul 1997, odată cu semnarea Acordului de Împrumut pentru finanţarea „Programului de Dezvoltare a Utilităţilor Municipale, etapa a II-a“, a cărui valoare totală a fost de 46.995.000 de dolari, din care contribuţia BERD a fost de peste 17 milioane de dolari. BERD apreciază activitatea SC RAJA SA Constanţa din ultimii ani, pe care o clasifică în rândul celor mai stabile şi credibile companii de la nivel european, de aceea şi condiţiile de acordare a creditului au fost cele mai avantajoase de pe piaţa financiar-bancară. „Pot să vă garantez că dobânda oferită pentru acest contract este cea mai mică pe care BERD a implementat-o pentru RAJA“, a declarat directorul RAJA SA, Felix Stroe.

Proiectul pentru care RAJA a cerut sprijinul BERD presupune executarea de lucrări în trei schimburi, pentru finalizarea la timp a acestuia. Intitulat  „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa“, cu o valoare ce depăşeşte un sfert de miliard de euro, este cel mai mare proiect accesat vreodată de o autoritate din ţară. „Este vorba despre proiectul de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă, canalizare şi epurare pentru regiunea Buftea - Corbeanca - Crevedia. Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015“, a precizat directorul RAJA SA, Felix Stroe.

RAJA derulează, în prezent, patru proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, totalizând peste 328 de milioane de euro, cu TVA. „Acum 17 ani, când am semnat primul contract cu RAJA, am făcut-o cu încrederea că este o companie care promite. Astăzi, previziunile noastre au fost chiar depăşite. Este o onoare pentru bancă să vă aibă drept clienţi. Lucrăm de 17 ani şi în tot acest timp am semnat patru împrumuturi şi v-aţi dovedit a fi un client excelent“, a declarat Jean-Patrick Marquet, preşedintele BERD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii