Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cofetăria Silvian a marcat 20 de ani de activitate Copiii au decorat cu ornamente dulci un brad viu (galerie foto + video)

ro

19 Dec, 2015 00:00 4047 Marime text
Laboratorul de cofetărie Silvian a marcat, ieri, împlinirea a 20 de ani de activitate în domeniul preparării şi vânzării dulciurilor. Celebrarea jubileului a avut loc în salonul Cofetăriei Silvian.
Un grup de 20 de copii de la Centrul de zi din comuna Agigea au ornat cu ciocolată şi pastă de zahăr decoraţiunile pentru brad. Nerăbdători şi agitaţi, micuţii au decorat foarte frumos ornamentele şi aşteptau să li se aducă bradul pentru a-l împodobi. Maestrul chocolatier Silvian le-a făcut o surpriză inedită, întrucât le-a adus micuţilor un brad viu. O fată frumoasă, îmbrăcată într-o rochie verde, le-a captat copiilor atenţia şi i-a făcut să se bucure enorm.
 
„În mitologia română, bradul este prezentat în trei ipostaze: bradul ca pom al cosmosului, bradul ceresc şi bradul viu. Plecând de la o mică surpriză pe care am vrut să o facem copiilor, am încercat să pregătim un brad viu. Acum, cât de mult ne-a reuşit rămâne să aprecieze publicul şi cei care într-adevăr gustă acest tip de artă şi acest fel de a prezenta ciocolata şi zahărul. Copiii au fost surprinşi, mai ales că ei ştiau că există aceste trei categorii de brad: bradul viu, bradul mort şi bradul artificial. Au înţeles care este diferenţa între cele trei categorii. Şi, bineînţeles, la sfârşit şi-au dorit să monteze globuleţele pe un brad artificial. Eu cred că este un pas înainte pentru ei, deoarece sunt la o vârstă fragedă şi realizează ce înseamnă un brad artificial şi ce înseamnă să laşi bradul să trăiască şi să fie viu şi, bineînţeles, de aici, tot ceea ce urmează privind viaţa“, a declarat Silvian Miron, patronul cofetăriei care îi poartă numele.
 
După ce au împodobit bradul viu, micuţii au susţinut un mini-recital de colinde. Copiii au avut şi costumaţie adecvată pentru a pune în scenă dansul „Capra“.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii