Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare placinta dobrogeana - atractia Zilei Recoltei la Cumpana (galerie foto)

ro

05 Oct, 2009 02:39 4522 Marime text
cumpana.jpgComuna Cumpăna a fost în sărbătoare, în acest sfârşit de săptămână. Vremea ploioasă de sâmbătă nu i-a împiedicat pe cumpăneni să serbeze cea de-a VII-a ediţie a Zilei Recoltei.

Chiar dacă sfârşitul de săptămână a debutat cu o ploaie mocănească, locuitorii comunei Cumpăna s-au strâns cu mic cu mare pe stadionul Complexului Sportiv „Victoria" Cumpăna, considerând acest capriciu al vremii ca un semn de belşug.

Manifestările dedicate Zilei Recoltei au fost deschise de o paradă a ansamblurilor folclorice. Comuna s-a bucurat de oaspeţi de seamă, reprezentanţi ai celor cinci ţări înfrăţite cu localitatea Cumpăna. Publicul, alcătuit din locuitorii comunei şi invitaţi, a fost încântat de prestaţia artistică a ansamblurilor folclorice din judeţele Maramureş, Bacău, Olt, Vaslui, Mehedinţi, Botoşani, Suceava şi Constanţa. Sutele de oameni prezenţi ieri pe stadion au fost de-a dreptul impresionaţi de dansul tuturor tinerilor iubitori de folclor, dar mai ales de dansul căluşarilor din comuna Optaşi-Măgura, din judeţul Olt. La eveniment a fost prezent, la invitaţia primarului Mariana Gâju, şi primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan, care a însoţit Ansamblul „Plai de Dor" al comunei sale. Edilul din Albeşti s-a declarat încântat de petrecerea organizată de Mariana Gâju, adăugând că va „fura" şi el câte ceva din experienţa primarului din Cumpăna în pregătirea unor astfel de manifestări.

Plăcintă de peste 20 de metri lungime

Tot ieri, începând cu ora 12.00, au fost premiate un număr de 28 de familii de gospodari, care fac cinste comunei Cumpăna. De asemenea, cu ocazia Zilei Recoltei a avut loc şi tragerea la sorţi pentru cele 64 apartamente de tip ANL, în posesia cărora au intrat tineri ai comunei Cumpăna, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani. Petrecerea a continuat cu aducerea pe stadion a celei mai mari plăcinte dobrogene. Primarul Mariana Gâju a declarat că anul acesta s-a încercat depăşirea recordului din 2008. Anul trecut, cea mai mare a măsurat 15 metri lungime, a precizat Mariana Gâju, adăugând că cea de la Cumpăna, de anul acesta, a avut peste 20 de metri. Plăcinta a fost întinsă pe mese puse cap la cap, sub privirile admirative şi pofticioase ale celor prezenţi, care, după ce s-au pozat cu plăcinta record, au şi gustat din ea. Primarul Mariana Gâju a declarat că, spre deosebire de anii trecuţi, când au fost invitaţi interpreţi renumiţi ai scenei româneşti, anul acesta s-a făcut economie la acest capitol, fiind o perioadă de criză. „Trebuie să economisim banii pentru proiectele pe care le avem de îndeplinit", a declarat Mariana Gâju. Totuşi, petrecerea nu a avut de suferit, atmosfera fiind întreţinută de ansamblurile folclorice participante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii