Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bir „pentru promovare” Mazăre instituie taxa pentru agenţii economici şi proprietarii de apartamente din Mamaia

ro

09 Apr, 2013 00:00 2774 Marime text
Veşti proaste pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Mamaia, dar şi pentru cei care deţin apartamente în staţiune. Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, ieri, că municipalitatea le va impune acestora o taxă de promovare: „O să punem în şedinţa viitoare de Consiliu Local o taxă de promovare tuturor agenţilor economici care lucrează în staţiunea Mamaia, inclusiv deţinătorilor de apartamente. Este o taxă discutată cu Asociaţia Patronală din Mamaia. Împreună cu ei s-a făcut pe zone, pe genuri de activităţi care se desfăşoară acolo”.

Şeful administraţiei publice locale a menţionat totodată că 30% din această taxă de promovare o să revină Primăriei Constanţa: „Din taxa asta de promovare 30% o să revină Primăriei, bani pe care noi o să-i cheltuim la promovare, şi 70% o să rămână la Asociaţia Patronală, unde s-a făcut un comitet din cei de acolo, şi urmează să-i cheltuiască în târgurile de turism specifice lor şi unde se duc ei şi vor să fie prezenţi”. Mazăre a ţinut să sublinieze că recent a aflat că în staţiunea Mamaia operează o mie de agenţi economici.

Va fi interesant de urmărit cum vor privi acest proiect de hotărâre consilierii locali liberali şi democrat liberali. La cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Constanţa s-au iscat divergenţe de opinie din cauza faptului că proprietarii de cluburi din Mamaia sunt obligaţi, din această vară, să-şi confecţioneze care alegorice, „accesorizate” cu cel puţin şase animatoare. Din acest punct de vedere, liberalul Radu Matei i-a reproşat primarului Mazăre că măsura este anti-competitivă „pentru că ridică foarte mult standardul de intrare pe piaţa de cluburi şi forţează un operator economic să facă o investiţie pe care el o consideră a nu fi benefică afacerii lui”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii