Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internationala a copiilor strazii, la Scoala Generala nr.31 Constanta

ro

19 Mar, 2010 19:23 1273 Marime text

În fiecare an, pe 21 martie se celebrează „Ziua internaţională a copiilor străzii". Cu această ocazie Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" România - Constanţa au organizat astăzi activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a exploatării prin muncă a copiilor la Şcoala Generală numărul 31 Constanţa.

Pe parcursul desfăşurării acţiunii copiilor le-a fost explicată noţiunea de „delincvenţă juvenilă", li s-a recomandat să nu se lase influenţaţi de persoanele care îi îndeamnă să săvârşească infracţiuni şi care le spun că nu o să păţească nimic. Copiilor le-au fost prezentate riscurile la care se expun în cazul în care consumă alcool sau droguri precum şi consecinţele acestor fapte.

Organizaţia Salvaţi Copiii le-a explicat beneficiarilor ce anume presupune exploatarea copiilor prin muncă şi le-a prezentat un film cu tematică privind cerşetoria şi alte activităţi ilicite practicate de copiii străzii.

Totodată, elevilor le-a fost aplicat un chestionar de apreciere a informaţiilor primite în urma activităţii, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceştia au conştientizat comportamentul pe care trebuie să îl adopte în cazul în care sunt victime sau martori ai unei fapte ce contravine legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii