Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizari penale pentru patru societati din Constanta

ro

03 Jun, 2010 22:11 1061 Marime text

Patru societăţi comerciale din judeţul Constanţa au prejudiciat statul român cu peste 18 miliarde de lei vechi.

În urma verificărilor făcute de către inspectorii Gărzii Financiare Constanţa, la SC Slotania SRL, s-a stabilit că, societatea ce are deja întocmită sesizare penală pentru nefuncţionare la sediul social declarat, a efectuat achiziţii intracomunitare în valoare totală de 3.443.339 lei din Bulgaria şi Germania. Din compararea datelor deţinute şi din declaraţia recapitulativă depusă de către contribuabil, s-a constatat că acestă nu a declarat achiziţiile efectuate, astfel că s-a produs un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 1.325.685 lei.

Tot pentru achizitionarea de cereale din comunitatea europeană pe care nu le-a declarat, s-a ales cu sesizare penală şi SC Stoian Cereale SRL, cu sediul social în Lumina. În urma comercializării acestor mărfuri la care s-a aplicat un adaos mediu de 10% şi pentru care s-a încasat TVA de 19%, valoarea de vânzare a fost de 4.181.709 lei, valoare ce se presupune că nu a fost înregistrată în contabilitate. Astfel s-a creat bugetului de stat un prejudiciu în suma totală de 1.229.914 lei.

SC Nic Com Trans SRL Constanţa, societate ce are întocmite deja patru sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat, a efectuat achiziţii intracomunitare din Bulgaria şi Germania, pe care nu le-a declarat. Valoarea acestora este de 2.675.244 lei şi nu a fost înregistrată în evidenţa financiar-contabilă a societăţii. Prejudiciul creat este în valoare de 1.029.969 lei şi s-a întocmit societăţii o completare la sesizarea penală anterioară.

Şi Sc Aprex SRL Constanţa, a prestat servicii şi a livrat diverse produse în valoare totală de 51.295.569 lei. Având în vedere că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, neexistând posibilitatea verificării înregistrării operaţiunilor în evidentaţa financiar - contabilă s-a dedus că prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 15.086.932 lei.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii