Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanii au incredere in armata, biserica si publicitate

ro

10 Jun, 2010 20:18 1096 Marime text

Studiul internaţional GfK Trust Index 2010 prezintă nivelul de încredere al cetăţenilor din 19 ţări europene privind diferite categorii profesionale şi organizaţii, se arată într-un comunicat de presă de azi al grupului.

În România, pompierii se bucură de cel mai înalt grad de încredere al cetăţenilor (91 la sută), însă cifra este mai mică decât în alte state europene. A doua profesie în topul încrederii este cea de poştaş (89 la sută), urmată de militari (88 la sută), profesori sau reprezentanţi ai bisericii (86 la sută).

La polul opus se află politicienii (11 la sută), în scădere cu trei procente faţă de acum doi ani, bancherii (28 la sută), de asemenea în scădere cu opt procente şi managerii marilor companii (39 la sută).

În comparaţie cu anul 2009, românilor le-a crescut încrederea în avocaţi (42 la sută faţă de 35 la sută), militari (88 la sută faţă de 82 la sută) sau de oamenii din domeniul publicităţii (50 la sută faţă de 46 la sută).

În ceea ce priveşte comparaţia cu alte ţări europene, domeniile profesionale în care românii au cea mai mare încredere sunt biserica, armata şi publicitatea, în vreme ce profesiile care se bucură de un succes mai mic sunt pompierii, doctorii şi poliţiştii.

Europenii, pe de altă parte, au cea mai mică încredere în politică, marketing, biserică sau ONG-urile de mediu.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 10 Jun, 2010 17:49 In acest TOP ar trebui bagati si patronii de FIRME DE SUPRAVEGHERE care in ultimii ani au invadat ROMANIA. Aceste FIRME DE SUPRAVEGHERE sunt pline de INFRACTORI SI DE SECURISTI CORUPTI , ce stau la dispozitia unor LIBERALI FANATICI, RAZBUNATORI SI CORUPTI pana in maduva oaselor .FIRMA DE PAZA SI GARDA ”CARSIUM” din orasul HARSOVA de Constanta , ce are 20 de angajati iar sediul ei se afla in aceeasi cladire cu sediul liberalilor , este o astfel de firma ce ajuta activitatile EXTREMISTE ale unui LIBERAL CORUPT , fost primar liberal al orasului Harsova , IONEL CHIRITA ...Am ajuns sa ne fie frica sa iesim din CASA din cauza acestei FIRME de SUPRAVEGHERE ce-si depaseste ATRIBUTIILE de serviciu .Dar nici in case nu avem LINISTE , deoarece au programe speciale prin GOOGLE ce le permite sa ne SUPRAVEGHZE intimitatea CHIAR DACA NU SUNT PLATITI PENTRU SERVICIILE LOR ”INVIZIBILE” , dar foarte PERICULOASE, deoarece au si ”tabere” de tigani turci sau romanizati ce-i folosesc CONTRA COST sau sub presiunea AMENINTARILOR asupra copiilor si afamiliilor ,in general ...