Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul romanesc - destinatie doar de weekend(VIDEO)

ro

01 Aug, 2010 15:13 1423 Marime text
Tot mai mulţi români aleg să plece peste graniţă pentru vacanţa de vară. Litoralul românesc a devenit, astfel, o destinaţie doar de weekend. De străini nici nu poate fi vorba. Motivul e simplu - servicii de proastă calitate şi infrastructură la pâmânt.

Peste o sută de mii de români vin în fiecare weekend pe litoral. De ani de zile, Mamaia este vedeta incontestabilă. A detronat Olimpul, preferata de altădată a nomenclaturii, şi atrage cei mai mulţi turişti, poate şi datorită telegondolei sau parcului acvatic.

Mamaia este excepţia. Coborând spre sud, cu greu faci deosebirea faţă de peisajul de acum două decenii. Neptun, Jupiter, Venus sau Saturn par la fel de vechi ca planetele de la care au împrumutat numele. Cele câteva centre de spa se pierd în marea de barăci, chioşcuri şi tarabe. Asta unde nu au pus stăpânire buruienile.

Serviciile amintesc de Epoca de Aur. Doar violenţa este la cote mai înalte. De curând, şapte turişti au fost înjuraţi, ameninţaţi şi agresaţi de patronul şi câţiva angajaţi ai unei terase din Eforie Nord. Motivul - au refuzat să plătească o salată, care cu multă indulgenţă se putea numi "bulgărească" şi pe care nici nu au mâncat-o. De-aici a izbucnit scandalul. În momentul în care au vrut să se ridice de la masă, un chelner a tăbărât pe ei.

Turiştii agresaţi au pornit o adevărată campanie pe Internet, au făcut plângere la poliţie, la ANPC şi la Garda Financiară. În urmă rămâne încă o pată pe obrazul litoralului românesc.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii