Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Voicu a incercat sa preconstituie probe

ro

29 Mar, 2010 18:45 791 Marime text

Cătălin Voicu ar fi încercat să preconstituie probe pentru apărarea sa, purtând o discuţie dinainte stabilită cu finul său, ca să arate că banii de la Căşuneanu erau împrumut pentru acesta, susţin procurorii DNA în referatul trimis la Parlament, privind avizul de arestare preventivă a senatorului.

Conformdocumentului menţionat, în 11 decembrie Cătălin Voicu le-a declarat procurorilor că a beneficiat de un singur împrumut de la omul de afaceri Căşuneanu, şi anume 200.000 de euro, bani pe care i-ar fifolosit pentru a-l ajuta pe finul său, Dan Florea Radu. Senatorul Voicu a mai spus că finul său executasereparaţiila un campus universitar din Târgu-Jiu, iar beneficiarul, Ministerul Învăţământului, nu-i achitase contravaloarea lucrărilor. În consecinţă, avea nevoie de bani până îi primea de la minister.

În acelaşi document se arată că, în ziua următoare audierii lui Voicu la DNA, senatoruli-a cerut finului său, prin intermediul altei persoane, să vină urgent la Bucureşti.

Ulterior, susţin procurorii, în 21 decembrie, când Cătălin Voicu a văzut în instanţă că îi sunt interceptate convorbirile telefonice,ar fi încercat să preconstituie probe, printr-o discuţie la telefon cu finul său, care să confirme declaraţia dată desenator la DNA în11 decembrie.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii