Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre Unirea Moldovei cu Muntenia, la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia

ro

20 Jan, 2011 18:04 2923 Marime text

Mâine, de la ora 11.00, la sediul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, va avea loc simpozionul intitulat: Unirea Moldovei cu Muntenia.

În deschiderea manifestării, directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, va vorbi despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie 1859 pentru istoria românilor și va descrie evenimentele care au avut ca rezultat Unirea Moldovei cu Muntenia. De asemenea, va vorbi despre viața și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și rolul său în înfăptuirea Micii Uniri.

Directorul Școlii nr. 3 Mangalia, Mihai Ionescu, va face o prezentare a încercărilor de unire ale românilor, de-a lungul istoriei, iar elevii Școlii nr. 3 Mangalia vor da citire unor scurte comunicări având ca temă Unirea Principatelor Române.

Seria comunicărilor va fi continuată de elevii Colegiului Economic Mangalia care fac parte din Proiectul "Muzeografii și arheologii de mâine".

Vor mai fi prezenți la simpozion: primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, reprezentanți ai administrației locale, elevi și profesori din instituțiile de învățământ din Mangalia, oameni de cultură și cetățeni ai orașului interesați de istoria românilor.

La finalul manifestării dedicate Unirii Principatelor, toți cei prezenți vor fi invitați la o Horă a Unirii, exact așa cum au procedat înaintașii noștri, pentru prima dată, în urmă cu 152 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii