Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judetul Constanta, strabatut de un convoi agabaritic al Petrom

ro

17 Jun, 2010 16:11 1106 Marime text

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a plătit 350.000 euro pentru transportul agabaritic a celei de-a doua turbine cu gaze la viitoarea centrală electrică de 860 MW pe care compania şi-o construieşte la Brazi, a anunţat azi compania.

Turbina cântăreşte peste 300 de tone, cu o înălţime de peste 5 metri, lungime de peste 10 metri şi lăţime de aproape 5 metri. Pentru construcţia centralei electrice pe gaze de la Brazi, Petrom a achiziţionat două turbine cu gaze şi o turbină cu abur de la General Electric, ca parte a contractului la cheie, valoarea celor trei turbine reprezentând 17% din investiţiile totale pentru centrală, adică circa 85 milioane euro.

Pentru transportul turbinelor la şantierul de la Brazi au fost necesare convoaie de dimensiuni agabaritice. Convoiul care a transportat a doua turbină cu gaze a avut o lungime de circa 110 metri, lăţime şi înălţime de circa 6 metri. Numai pentru transportului acestei turbine, costurile s-au ridicat la circa 350.000 euro. Pe teritoriul României, transportul s-a desfăşurat pe apă şi pe uscat, pe ruta Constanţa - Agigea - Cernavodă - Silistra - Olteniţa - Centură Bucureşti - Albeşti Paleologu - Centura Vest Ploieşti - şantierul centralei de la Brazi.

Pentru construcţia centralei electrice pe gaze de la Brazi, Petrom a achiziţionat două turbine cu gaze şi o turbină cu abur de la General Electric, ca parte a contractului la cheie, valoarea celor trei turbine reprezentând 17% din investiţiile totale pentru centrală, adică circa 85 milioane euro. Ultima turbină, cea cu aburi, va sosi la Brazi la sfârşitul lunii iunie.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii