Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliere pentru managerii din mediul rural

ro

18 Oct, 2010 15:07 727 Marime text
Începând cu 1 noiembrie, Asociaţia Inter Concordia  demarează campania de promovare a culturii antreprenoriale privind necesitatea creşterii abilităţilor managerilor în mediul rural în regiunea de dezvoltare SUD-EST.

Proiectul este Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Beneficiarii acestei campanii sunt managerii din domeniu non-agricol, domiciliaţi în mediul rural. Aceştia au posibilitatea, prin intermediul proiectului să beneficieze gratuit de sesiuni de consiliere şi formare profesională pentru dezvoltarea abilităţilor manageriale finanţate integral din proiect în urma cărora, absolvenţii vor primi certificat de absolvire recunoscut la nivel naţional.
Proiectul, implementat de Asociaţia Interconcordia în parteneriat cu Asociaţia Pakiv România, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană, compania SC Competitive in Business&Consulting S.R.L şi Asociaţia Gestion, Orientacion Y Formacion S.L, se desfăşoară pe o perioadă de doi ani şi jumătate în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est şi Centru şi este destinat persoanelor din mediul rural - antreprenori,  şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă  precum şi persoane aflate  în  căutarea unui loc de muncă. Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de formare profesională, consiliere şi asistenţă pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activităţi independente în domenii non agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural - 250 de manageri, 200 de şomeri, 150 de persoane aflate în căutarea unui loc muncă şi 100 de persoane ocupate în agricultura de subsistenţă - vor beneficia de un program de consiliere, orientare şi îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în înfiinţarea şi dezvoltarea propriei afaceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii