Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa privind accidentul de la UM 02109 Mangalia

ro

10 Jun, 2010 21:50 1207 Marime text

Joi, 10 iunie, în jurul orei 15.00, la U.M. 02109 din garnizoana Mangalia, a avut loc un accident de muncă, în care au fost implicaţi şapte militari.

Aceştia participau la un antrenament de pregătire a unei rachete de exerciţiu, care consta în executarea unor manevre pentru transfer de combustibil, dintr-un rezervor special, în rachetă.

În timpul derulării operaţiunii, s-a produs o scurgere de oxidant, care a generat accidentarea militarilor, prin contactul direct cu substanţa corozivă, deşi s-au luat măsuri de protecţie specifice unei astfel operaţiuni.

Personalul afectat a fost transportat de urgenţă cu ambulanţe la Spitalul Municipal Mangalia pentru asistenţă medicală de specialitate.  

Din primele informaţii, unul dintre militari prezintă arsuri pe 15-20% din suprafaţa corpului, iar ceilalţi pe suprafeţe de 2-3%. După acordarea primului ajutor, personalul medical a decis transferul militarilor la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean Constanţa, pentru tratament şi investigaţii suplimentare.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat numirea unei comisii care va cerceta cauzele producerii accidentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii