Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce fac politistii si jandarmii in perioada Pastelui

ro

03 Apr, 2010 12:32 1634 Marime text

poli_jan.jpgMăsurile speciale asigurate de Inspectoratul de PoliţieJudeţean Constanţa în perioada Sărbătorilor de Paşte

Poliţiştii constănţeni vor acţiona în întregul judeţ, în vederea asigurării unui sistem integrat de prevenire şi combatere a criminalităţii stradale şi pentru desfăşurarea în condiţii optime de siguranţă a activităţilor tradiţionale din această perioadă.

Peste 200 de poliţişti constănţeni vor fi prezenţi zilnic la datorie, în perioada Sărbătorilor de Paşte, pentru a desfăşura activităţile specifice în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranţă publică în zona celor 131 de lăcaşuri de cult identificate pe raza judeţului Constanţa.

Fiind cunoscut faptul că în perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşte şi în timpul acestora (01.04.2010 - 06.04.2010) au loc manifestări religioase cu participarea unui public numeros, se impune luarea unor măsuri corespunzătoare din partea poliţiştilor pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

În acest sens, se va stabili de comun acord cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, modul de dispunere şi acţiune al dispozitivelor mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşurilor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Astfel, echipaje de patrulare ale poliţiei rutiere cât şi echipaje de siguranţă publică vor fi prezente în preajma bisericilor din judeţul Constanţa. De asemenea, efective de poliţişti în uniformă dar şi în ţinută civilă vor fi prezenţi în locurile aglomerate din preajma lăcaşurilor de cult pentru a preveni furturile din buzunare şi din poşete.

În zonele cu aflux de credincioşi se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care, să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.

Se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele adiacente lăcaşurilor de cult, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele artere rutiere.

Compartimentul de informare şi relaţii publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii