Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Birourile permanente stabilesc azi calendarul audierilor ministrilor desemnati

ro

21 Dec, 2009 14:38 630 Marime text

Birourile Permanente ale Parlamentului se întrunesc, începând cu ora 12.00, pentru a decide programul audierilor miniştrilor desemnaţi să facă parte din Cabinetul Boc, precum şi data şedinţei de plen pentru votul de învestitură.

Cel mai probabil, audierile în comisiivor fi programate în cursul zilei de marţi. Surse politice au declarat duminică că propunerea este ca audierile să se desfăşoare marţi, iar şedinţa de învestitură să aibă loc miercuri. Votul în comisii este consultativ, astfel încât miniştrii desemnaţi pot fi validaţi de plen chiar dacă au un aviz negativ de la audieri.

Motivul principal pentrucare se propune ca audierile în comisiisă fie programate marţi ţine de programul încărcat de luni al Parlamentului. Începând cu ora 15.00, cele două Camere se întrunesc, într-o primă şedinţă, pentru prezentarea Hotărârii Curţii Constituţionale referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 22 noiembrie 2009, cu privire la trecerea la un Parlament unicameral şi reducerea numărului membrilor Parlamentului României la maximum 300 de parlamentari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii