Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidentul feroviar, cauzat de o eroare umana

ro

17 Oct, 2009 18:31 952 Marime text

Eroare umană şi probleme la instalaţia de semnalizare se pare că sunt sunt cauzele care au dus la producerea coliziunii feroviare.

Directorul general al CFR Călători, Mihai Frăsinoi, a declarat că accidentul produs pe ruta Bucureşti-Constanta ar fi putut fi provocat de o eroare umană, dar şi de probleme la instalaţia de semnalizare, pe acea linie executându-se lucrări de reparaţii. Frăsinoi a adăugat că trenurile care circalau pe acea rută vor fi temporar deviate, iar în prezent se lucrează la degajarea liniei.

Directorul CFR spune că cele două trenuri vimplicate în accident, unul încărcat cu role de tablă iar celălalt cu cărbuni, se îndreptau spre Bucureşti. „Veneau spre Bucureşti pe aceeaşi linie, iar al doilea tren l-a ajuns pe primul din urmă şi l-a tamponat. Ultimul vagon al primului tren este sărit de pe şină, iar locomotiva celui de-al doilea este deasupra acestuia", a explicat Frăsinoi. Autorităţile au deschis o anchetă penală pentru a elucida împrejurările în care a avut loc producerea incidentului feroviar. În present, se desfăşoară lucrări pentru degajarea liniei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii