Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput procesul lui Dan Diaconescu. Se cere arestarea pentru 29 de zile (video)

ro

23 Jun, 2010 02:12 1281 Marime text

60430126.jpgInstanta a inceput audierea lui Dan Diaconescu la ora 21.40. Patronul OTV si realizatorul Doru Parv sunt acuzati de santajarea unui primar aradean, caruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza imagini compromitaroare cu edilul.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul TV Doru Parv au fost dusi in fata instantei, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, un anchetatorii cer arestarea preventiva a celor doi, pentru 29 de zile.

Sedinta de judecata este condusa de judecatoarea Elena Zamfir.

Avocatilor celor doi acuzati s-a alaturat echipa de aparatori Ovidiu Budusan si Gheorghita Mateut, dar si altii.

Duba politiei cu care au fost adusi, marti seara, la instanta Diaconescu si Parv a fost lovita cu picioarele de sustinatori ai realizatorilor OTV, adunati in fata sediului Judecatoriei.

Tot marti, avocatul Mihai Rapcea reclama actele procurorului de caz Bocsan Gheorghe. El sustine ca cererea de incepere a urmaririi penale impotriva lui Dan Diaconescu, nu contine motivele, indiciile sau probele pentru care acesta a fost retinut.

Avocatul sustine ca, desi Diaconescu a fost citat si audiat ca martor, a devenit brusc invinuit fara sa i se prezinte argumente.

Avocatul mai arata ca Diaconescu nu este administrator la SC Oglinda Television SA si SC Ocram Televiziune SA, ci doar actionar la aceste doua societati.

Dan Diaconescu a fost retinut sub acuzatia de santaj si amenintare. Alaturi de el, si colaboratorul sau, Doru Parv, este pus sub invinuire pentru complicitate. In cursul acestei zile, procurorii ii vor duce pe cei doi in fata judecatorilor.


Judecatorii vor decide daca ii aresteaza sau nu. Procurorii au emis pe numele lui Dan Diaconescu si a lui Doru Parv ordonante de retinere pentru 24 de ore, dupa ce acestia au fost audiati mai multe ore la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Avocatul Daniel Fenechiu, care il apara pe Doru Parv, a declarat, marti dimineata, ca acest dosar este unul politic.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Mihai Rapcea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca ordonantele de retinere au fost date in jurul orei 6.00 si ca intre Diaconescu si Parv nu a mai existat nicio confruntare.

Va reamintim ca procurorii DNA l-au pus sub invinuire luni pe Dan Diaconescu. La sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde patronul de televiziune a fost chemat luni.

Potrivit Procurorilor, Dan Diaconescu l-ar fi santajat si amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Investigatorii spun ca cei doi i-ar fi cerut 200.000 de euro primarului comunei Zarand, din judetul Arad. Asta ca sa nu dea "in vileag fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand", scrie in motivarea inceperii urmaririi penale.

Edilul, Ion Mot, ar fi platit 30.000 euro si 4.200 lei dupa care a apelat la procurori.

Daniel Fenechiu, avocatul lui Diaconescu, care il apara si pe Doru Parv, a declarat pentru MEDIAFAX, ca singura proba pe care procurorii o au impotriva lui Diaconescu ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand pe postul OTV, Dan Diaconescu anunta prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la adresa primarului din Zarand, Ion Mot.

Potrivit avocatului, Dan Diconescu va ramane la DNA pana cand va fi adus de la Arad si Doru Parv.

Doru Parv este si el cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta in urma denuntului primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot. Parv a fost ridicat de anchetatori si va fi adus de la Arad la Bucuresti, ca sa fie confruntat cu Dan Diaconescu.

Luni, 21 iunie

La intrarea in sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat ca procurorii "n-au vrut sa-mi spuna ce caseta cautau" pentru ca "in laptopul meu exista niste coduri, legate de continutul fiecarei casete si ar fi gasit mai usor ce cautau", a spus Diaconescu.

Patronul OTV a declarat ca nu exclude posibilitatea sa fie "inchis" si ca a crezut ca ancheta procurorilor anticoruptie este o farsa, o gluma.

Diaconescu a povestit ca a fost plecat din tara pentru cateva zile, intr-o scurta vacanta si ca s-a intors imediat ce a aflat despre perchezitiile procurorilor. "Nimeni nu s-ar fi intors pentru o asemenea gluma", a spus Diaconescu.

El sustine ca anchetatorii cautau mai multe casete, insa nu au ridicat nimic. "Sunt cameraman amator si filmez de zece ani tot ce mi se pare interesant, asa ca am o colectie impresionanta de casete. Cu ministrul cutare, cu deputatul cutare...", a spus Diaconescu.

El a mai anuntat ca procurorii au perchezitionat, pe langa locuinta sa, si sediul OTV, precum si o casa din strada Franklin din Capitala, in care este sediul social al OTV. "Am inteles ca au sapat pe-acolo prin curte, poate o cautau pe Elodia", a spus Dan Diaconescu.

 Procurori DNA, insotiti de forte de ordine, au descins luni la sediul OTV din Capitala si la locuinta patronului postului TV, Dan Diaconescu. Ei cautau cateva casete care constituie probe in dosarul Doru Parv, cercetat pentru trafic de influenta.

Dan Diaconescu a fost audiat la DNA in 19 februarie, ca martor, intr-un dosar in care primarul unei comune aradene l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului.

In denuntul primarului aradean se arata ca Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, in mai multe transe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, in cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu, o serie de imagini si informatii compromitatoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.

Primarul nu i-ar fi dat lui Parv niciun ban, in schimb a formulat un denunt la Directia Nationala Anticoruptie. Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Parv este cercetat de procurori pentru trafic de influenta, avand calitatea de invinuit in acest dosar.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii