Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mitrana crede ca Nicusor va imparti banii europeni tot pe criterii politice

ro

06 Nov, 2009 02:31 2002 Marime text
decupaj_mugur_mitrana_01.jpgMiercuri după-amiază a avut loc o nouă întrunire a membrilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa.

Cu această ocazie, la acest ADI, au mai aderat municipiul Feteşti, oraşele Ţăndărei şi Fierbinţi-Târg, comuna Dridu, din judeţul Ialomiţa, precum şi comunele constănţene Albeşti, Mihai Viteazu şi Costineşti. Scopul declarat al acestei asociaţii, constituite la 14 aprilie, anul acesta, este accesarea cât mai multor fonduri europene în vederea realizării unor investiţii majore în ce priveşte înfiinţarea şi reabilitarea reţelelor de apă-canal.

Singura comună din judeţul Constanţa care nu a aderat la această ADI este comuna 23 August, reprezentată de către primarul Mugur Mitrana.

primar_mitrana__mugur_viorel_23_august.jpgEdilul-şef al comunei a precizat că nu este de acord ca şi comuna sa să facă parte din această ADI pentru că nu crede în distribuirea echitabilă a fondurilor către localităţile membre ale asociaţiei, atâta vreme cât decizia de distribuire a acestor fonduri este concentrată în mâna unei singure persoane, mai exact, a şefului Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Acesta a fost ales, la momentul constituirii asociaţiei, drept preşedinte. Comuna 23 August este una dintre unităţile administrativ-teritoriale care au reclamat în repetate rânduri că CJC nu îi repartizează nici măcar fondurile ce i se cuvin şi că preşedintele Constantinescu împarte banii judeţului pe criterii politice. Primarul Mitrana este de părere că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu banii europeni ce vor fi accesaţi datorită acestei ADI. „Noi avem un proiect de canalizare, depus pe fonduri de mediu, în valoarea de cinci milioane euro. Nu cred că vedeam vreun ban dacă făceam parte din această structură", a precizat primarul din 23 August. În plus, edilul s-a declarat nemulţumit de faptul că din Consiliul de Administraţie al ADI Apă-Canal fac parte persoane de aceeaşi coloratură cu cea a preşedintelui. Mugur Mitrana a spus că 23 August nu va adera, atâta timp cât el va fi primar, la această ADI, deşi s-au făcut presiuni permanente asupra sa în acest sens.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii