Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii merituosi din Agigea vor fi premiati pe 12 iunie

ro

05 Jun, 2009 02:13 1122 Marime text
dreapta_sus_agigea_cristian_carjaliu_02.jpgAdministraţia locală din Agigea se pregăteşte pentru referendumul de pe 19 iulie, când locuitorii comunei vor fi consultaţi cu privire la apartenenţa teritorială a Portului Constanţa Sud Agigea. 

„Aştept sprijin şi din partea Prefecturii Constanţa pentru a face toate demersurile legale cu privire la acest referendum", a afirmat primarul Cristian Cârjaliu.

Până luna viitoare, când va avea loc scrutinul local, autoritatea locală se va asigura şi de bunul mers al altor activităţi. Una dintre acestea va fi festivitatea de închidere a anului şcolar 2008 - 2009, când Primăria şi Consiliul Local Agigea vor acorda premii elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Pe 12 iunie vor fi premiaţi 50 de elevi din clasele V-VIII şi 60 de copii din clasele I-IV. Cei mai studioşi şcolari vor primi premii din partea administraţiei locale şi diplome din partea unităţii de învăţământ.

 

agigea_primar_cristian_carjaliu_04.jpgTransportul copiilor din zona sanatoriului va fi asigurat

Administraţia locală din Agigea a demarat o acţiune de decolmatare a derelei care străbate localităţile comunei, pentru a preveni inundaţiile în cazul unor precipitaţii abundente.

Un obiectiv major pentru primarul Cristian Cârjaliu îl constituie construirea unei grădiniţe noi în Agigea. Edilul comunei Agigea ne-a declarat că grădiniţa este o necesitate, întrucât în localitate există o unitate de învăţământ preşcolar cu o capacitate de numai 60 de locuri, în timp ce numărul copiilor înscrişi ajunge la 200.

O altă investiţie necesară comunităţii locale este şi achiziţia a două microbuze noi pentru transportul copiilor de la Lazu şi Sanatoriul Agigea la şcoală. Autoritatea locală a cumpărat şi două autoturisme pentru Poliţia Comunitară şi intenţionează să achiziţioneze şi o maşină mortuară. „Mi se pare normal ca într-o comunitate europeană să ai şi servicii europene", ne-a declarat primarul Cristian Cârjaliu. Pentru utilizarea maşinii mortuare, locuitorii vor plăti o sumă modică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 08 Jun, 2009 17:53 era si timpul ptr masini noi! la vremurile noi care se arata la orizont,mi se pare normal ca politia comunitara sa fie dotata asa cum trebuie.Cred ca si ei s-au saturat de aceea asa zisa masina,care nici macar un scuter nu este in stare sa ajunga din urma,daramite sa mai alerge dupa alte masini!sa le stapaneasca sanatosi si sa-si faca meseria cu ele asa cum trebuie,intr-un mod european!DOAMNE AJUTA!