Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru civic la Independenta

ro

30 Apr, 2010 03:52 1793 Marime text
cap_2_dreapta_cristea_gascan_independenta___.jpgPrimarul comunei Independenţa, Cristea Gâscan, intenţionează să creeze un centru civic în această localitate. Potrivit edilului, centrul civic va fi delimitat prin mai multe clădiri cu aceeaşi notă arhitecturală.

Edilul-şef al comunei a precizat că edificiile din centrul civic ce vor fi construite în acelaşi stil, sunt căminul cultural, primăria şi grădiniţa. Aşezământul cultural existent va fi extins şi transformat într-un cămin cultural modern. Investiţia se va realiza, potrivit primarului, cu sprijinul Consiliului Judeţean. Primarul Cristea Gâscan a precizat că intenţionează să construiască şi un sediu administrativ nou. „Imediat după alegerile viitoare demarăm lucrările la Primărie", a afirmat Cristea Gâscan. Noul sediu al primăriei va fi amplasat între căminul cultural şi blocuri.

independenta_camin_cultural_schita.jpgÎn ceea ce priveşte grădiniţa, despre care primarul afirmă că va fi edificată în aceeaşi notă arhitecturală, aceasta va fi amplasată lângă dispensar. Primarul comunei Independenţa a adăugat că grădiniţa este inclusă în proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane euro, depus spre finanţare pe Măsura 322. „Aşteptăm răspunsul", a mai spus primarul referitor la această oportunitate de finanţare din fonduri europene. Proiectul integrat depus spre finanţare pe Măsura 322 include şi alimentarea cu apă a satului Tufani, înfiinţarea reţelei de canalizare în această localitate, asfaltarea a 1,7 km de drum, dar şi construirea unui after-school.

Administraţia locală a demarat şi lucrările de extindere a Şcolii de Arte şi Meserii. „Se lucrează la Corpul B. Această extindere include patru laboratoare de specialitate şi un laborator de patiserie. Vom face şi un chioşc pentru copii", a afirmat Cristea Gâscan. Potrivit primarului, valoarea totală a investiţiei se ridică la nouă miliarde de lei vechi. Lucrările sunt realizate în regie proprie, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii