Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltare si reabilitarea a trei podete, la Calugareni

ro

20 Nov, 2009 01:44 1487 Marime text
pantelimon_vasile_neicu_03.jpgAdministraţia locală din Pantelimon a demarat asfaltarea unui segment de drum din satul Călugăreni.

Investiţia se derulează cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii şi include asfaltarea unui segment de drum de un kilometru, plus reabilitarea a trei podeţe din această porţiune. „Este un mod de lucru experimental. În ţară sunt, din câte am înţeles, vreo patru locuri unde s-a folosit această metodă", ne-a declarat Vasile Neicu

Primăria Pantelimon a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, şi procedura de achiziţie pentru realizarea unui teren de sport. Potrivit primarului Vasile Neicu, obiectivul va fi unul modern, dotat cu toate utilităţile, inclusiv cu intalaţie de nocturnă. Terenul va fi amenajat pe un teren situat în intravilanul satului Pantelimon, în suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, pe care primăria îl va pune la dispoziţie în acest sens. Terenul va fi amenajat cu tartan, care va fi turnat peste suprafaţa de joc. Tartanul este o suprafaţă de joc pentru terenuri de tenis, multifuncţionale, de baschet, volei etc. Este o soluţie dintre cele mai bune pentru pavimentul terenurilor de sport, suprafaţa fiind realizată prin turnarea unor straturi de cauciuc reciclat sau EPDM (un tip de cauciuc sintetic). Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi.

Primăria vrea să concesioneze colectarea deşeurilor

Un obiectiv important pentru autoritatea locală din Pantelimon este şi colectarea deşeurilor. Primarul Vasile Neicu îi convoacă pe locuitorii comunei la întâlniri pe această temă, lunar sau o dată la două luni. „Le spun mereu să nu mai arunce gunoiul de la animale oriunde, să îl ia şi să îl depoziteze pe terenul proprietate personală pentru a-l folosi ca îngrăşământ. Dorim să concesionăm acest serviciu, dar nu se arată nimeni interesat", ne-a declarat edilul-şef al comunei.

În ceea ce priveşte lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în Pantelimonu de Jos, primarul Vasile Neicu a precizat că se preconizează că acestea vor fi gata până pe 15 decembrie. Contractul de lucrări include forarea şi echiparea a trei puţuri în satul Pantelimonu de Jos, pentru asiguarea apei în regim permanent în satul Pantelimon. Valoarea totală a lucrărilor este de 576.000 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii