Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky taie salariile la CVM Tomis

ro

24 Dec, 2009 02:57 2288 Marime text
cap_3.jpgDupă propunerea de reducere a salariilor jucătorilor cu 50%, campioana a fost nevoită să renunţe la unii sportivi, care nu au acceptat condiţiile impuse de conducerea clubului

Club Volei Municipal Tomis Constanţa se află într-o situaţie din ce în ce mai dificilă. Dacă rezultatele, dar şi jocul echipei din acest tur de campionat au fost extrem de slabe spre deosebire de anii trecuţi, începând de anul viitor şi bugetul clubului, de altfel unul extrem de bogat, va fi redus considerabil.

Astfel, preşedintele clubului de pe litoral, Sorin Strutinsky, a precizat, ieri, că veniturile jucătorilor şi ale antrenorilor se vor reduce până la sfârşitul sezonului cu 50%, iar cei care nu doresc să accepte noile condiţii pot pleca. Acesta susţine că această măsură a fost luată ca urmare a crizei economico-financiare din această perioadă dar şi a rezultatelor slabe ale echipei. De asemenea, oficialul echipei constănţene a declarat că Primăria Constanţa, una din principalele surse de bani pentru bugetul echipei atât ca partener instituţional cât şi ca sponsor, prin prezenţa în acţionariatul mai multor firme prezentate ca sponsorii unor reprezentanţi ai instituţiei, a anunţat că fondurile alocate voleiului vor fi mult mai mici. În urma acestei decizii, cei doi canadieni sosiţi la Constanţa în acest sezon, Toon Van Lankvelt şi Louis-Pierre Mainville, au decis să-şi rezilieze contractele cu gruparea de la malul mării, iar venezueleanul Jose Lamus Guerra Liovi, care a plecat acasă pentru a-şi reînnoi viza înaintea ultimei etape din turul campionatului, nu se va mai întoarce în România. Nemulţumirea conducerii clubului a venit după ce CVM Tomis a ratat inexplicabil calificarea în optimile de finală ale Cupei CEV în faţa francezilor de la Montpellier, după ce câştigase meciul tur de la Constanţa cu 3-0. În plus, formaţia pregătită de Stelio de Rocco a scârţâit şi în campionat, acolo unde a pierdut într-o manieră categorică, scor 0-3, meciurile cu principalele contracandidatele la titlu. În urma acestor aspecte deloc de neglijat, conducerea a anunţat că obiectivele echipei rămân neschimbate: câştigarea campionatului şi calificarea pentru al doilea an consecutiv la turneul final al GM Capital Challenge Cup.

cvmtomis.jpgSponsori problemă

Preşedintele Tomisului, Sorin Strutinski a mai spus că mai mulţi sponsori s-au retras din cauza incapacităţii de a mai susţine financiar echipa. Unul dintre aceştia este şi Westhouse Group. Firma a avut un an de coşmar din punct de vedere economic, fiind foarte aproape de colaps. Dacă la un moment dat societatea se putea lăuda cu patru proiecte uriaşe în domeniul imobiliar aflate în derulare, anul 2009 a însemnat şi decăderea acesteia, cu pierderi semnificative de bani, concedieri şi reducerea costurilor. În plus, renumele societăţii nu a fost chiar unul curat. Westhouse Group a intrat chiar şi în vizorul Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, cu privire la o suspiciune de spălare de bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 02 Jan, 2010 20:27 WestHouse Group este o companie mult prea serioasa pentru creierul nostru de rromani... Felicitari, ati reusit sa ne mai afectati inca o data existenta (si asa inutila) noastra de rromani! Nimic din tot ce ati scris in ziarul vostru de 2 bani despre aceasta companie nu are legatura cu realitatea, "jurnalisti" fara coloana vertebrala! Dar sa va spun ce ati reusit: sa-i sictiriti atat de tare pe acesti investitori incat nu stiu cum sa fuga mai repede din Rromania!!! I-ati scarbit cu articolele voastre de presa mizerabila, cu controalele fara limite si sens ale unor scusuri "din administratie", care nu au reusit sa dea nici o amenda!!! Si nici spaga nu au primit!!! I-ati adus in starea de voma continua din cauza fomii voastre de bani negri (spagi), jegosiloooor!!! Acum plangeti... Adio locuri de munca... adio sponsori... adio investitii... Nu asta v-ati dorit toti in cor?!? Cum vine cineva cu bani in Rromania, pe el! Sa-i luam banii!!! Nu stim ce inseamna un investitor si cum ar trebui sa-l tratam... Acum, roadetzi oase!!! P.S.: De-abia astept sa fiti dati afara 300 000 de sobolani de bugetari :D Iar pt voi, ziaristii spatelui... nu mai am cuvinte... sunteti mult prea josnici ca sa-mi tocesc tastatura scriind la adresa voastra...