Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au plecat in Turcia

ro

28 Jan, 2010 03:34 1023 Marime text

farul.jpgFarul va disputa în acest stagiu de pregătire şi primele meciuri amicale ale anului, având deja perfectate trei jocuri de verificare

Lotul pregătit de Ştefan Stoica a plecat în această dimineaţă spre Antalya, pentru al doilea stagiu de pregătire al iernii, după cel de la Poiana Braşov. Tehnicianul Farului s-a hotărât să oprească în lotul care va face deplasarea în Turcia 26 de jucători.

Printre aceştia se numără cele două achiziţii noi ale grupării de pe litoral - Dan Prodan, Radu Doicaru (împrumutaţi de la Ceahlăul Piatra Neamţ) - dar şi portarul Adrian Vlas. Ultimul revine astfel la prima echipă după o pauză de câteva luni în care s-a antrenat la echipa a doua. În schimb, portarul de 19 ani transferat de la FC Snagov, Dragoş Măcelaru, a rămas la Constanţa unde se va pregăti la Farul II. La reunirea „marinarilor" de după cantonamentul de la Poiana Braşov a lipsit mijlocaşul sârb, Dejan Rusmir. Patronul Giani Nedelcu a motivat că absenţa mijlocaşului sârb nu are legătură cu faptul că jucătorul ar putea părăsi clubul liber de contract. „Rusmir are o problemă familială. A plecat în Serbia şi s-ar putea să se alăture lotului direct în Antalya", a declarat oficialul Farului. În ceea ce priveşte stagiul din Turcia, jucătorii nu vor scăpa de antrenamentele dure impuse de „Mourinho", Stoica continuând pregătirea axată preponderent pe partea fizică. În acest sens, tehnicianul Farului a declarat că nu-l interesează în mod deosebit rezultatele din meciurile amicale programate în Antalya. Acesta va încerca mai multe formule de joc în urma cărora să se hotărască asupra unui „unsprezece" de bază. „În primul rând mai avem de încărcat, chiar dacă sunt şi două jocuri în prima săptămână şi trebuie să facem volumul ca echipă, pentru că trebuie să mergem pentru primul loc în acest campionat. În prima săptămână nu mă gândesc la rezultate. Vor fi antrenamente foarte dure, iar în săptămâna următoare vrem să conturăm un unsprezece pe care să contăm", a spus Stoica. Lotul deplasat în Antalya este format din jucătorii: Sardescu, Vlas, Măţel, Larie, Pătraşcu, Călin, Iovănescu, Doicaru, Pantelie, Soare, Andone, Mendy, Ene, Matei, Prodan, Păcuraru, Cristocea, Diogo, Andrade, Mansur, Henry, Chico, Fatai, Tudorache şi Ben Teekloh.

Transferuri eşuate

Rămasă fără fundaşi centrali, formaţia constănţeană a căutat să aducă la malul mării doi jucători care activează la echipe din Liga a II-a. După ce conducerea grupării constănţene a anunţat că transferul celor doi este aproape perfectat, jucătorii au refuzat ulterior oferta propusă de Farul. În aceste condiţii, constănţenii încă speră la revenirea lui Paul Papp de la FC Vaslui. „Aşteptăm să vedem ce decizie ia Vasluiul în privinţa lui, s-ar putea să vină înapoi", a precizat Nedelcu, adăugând că odată cu acoperirea postului de fundaş central se va încheia campania de achiziţii a Farului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii