Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul încheie cel mai greu tur de campionat din istorie

ro

30 Nov, 2010 00:00 1171 Marime text
farul.jpgLa meciul de astăzi, Ioan Sdrobiş nu se poate baza pe doi dintre cei mai importanţi oameni din primul 11, Paşcovici şi Liviu Ştefan

FC Farul şi Astra II sunt primele echipe care încheie turul de campionat. Cele două formaţii se vor întâlni astăzi, de la ora 14.00, la Giurgiu, în ultimul meci al acestui an.

După ce a fost la un pas să fie desfiinţat în această vară, clubul fanion al judeţului reuşeşte, spre nemulţumirea unora, să termine cu fruntea sus prima jumătate a sezonului din Liga a II-a. Farul a adunat nu mai puţin de 20 de puncte în cele 14 etape disputate, performanţă reuşită după ce lotul de jucători a fost format cu câteva zile înainte de startul campionatului, iar condiţiile de pregătire au fost extrem de grele în această perioadă. "La ceea ce s-a făcut în acest tur, imaginaţi-vă o atenţie mai mare pentru echipa asta. Creşte turaţia, completăm lotul şi îmbunătăţim situaţia materială, iar din vară se poate ajunge la performanţă", a declarat antrenorul Ioan Sdrobiş. Pentru un retur mai liniştit, dar şi pentru o vacanţă prelungită pentru "marinari", conducerea clubului a reuşit să rezolve disputarea ultimului meci al turului mai devreme. Astfel, astăzi, de la ora 14.00, formaţia pregătită de Ioan Sdrobiş şi de Gheorghe Butoiu va juca în fieful echipei Astra II Giurgiu partida contând pentru etapa a XV-a din Liga a II-a, Seria I. "Am solicitat ca ultima etapă să fie jucată marţi, din dorinţa de a încheia turul cât mai repede şi de a le oferi jucătorilor o vacanţa mai lungă. De asemenea, vrem şi noi un timp mai lung pentru a găsi soluţii concrete pentru continuarea activităţii la un alt nivel decât cel de până acum. Dacă în vară ne-am adunat în pripă şi în trei zile am făcut un lot cu care ne-am descurcat onorabil, în iarnă trebuie să avem o altă abordare şi să nu aducem jucătorii pe care-i găsim, să aducem jucătorii pe care îi dorim. Pentru asta este nevoie de un sprijin mai larg", a spus preşedintele clubului, Relu Damian. FC Farul nu îi va putea folosi pe Liviu Ştefan şi pe Paşcovici în meciul de astăzi. Ambii jucători sunt suspendaţi din pricina cumulului de cartonaşe galbene. Astfel, antrenorul Ioan Sdrobiş a deplasat un lot de 19 jucători. Partida Astra II - FC Farul va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Emil Voicu (Bacău), la centru, ajutat la cele două margini de Adrian Popescu (Craiova) şi de Valentin Cristea (Călăraşi). Arbitru de rezervă a fost desemnat Adrian Stănescu (Popeşti-Leordeni), iar Nicolae Marodin va fi observatorul meciului.

Reunirea, programată la mijlocul lunii ianuarie

După ultima partidă oficială a anului, echipa constănţeană va intra într-o binemeritată vacanţă, urmând ca jucătorii să revină la pregătiri pe 12 sau 17 ianuarie, în funcţie de cum vor evolua lucrurile la club. "În principiu, am stabilit cu domnul Sdrobiş data de 17 ianuarie pentru reunire. Însă, dacă se vor rezolva unele probleme, este posibil să ne reunim şi pe 12. În orice caz, echipa are nevoie de 6-7 săptămâni de pregătire înainte de primul meci din returul campionatului", a mai precizat preşedintele FC Farul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii