Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, afundată în subsolul clasamentului

ro

19 Nov, 2008 03:24 591 Marime text

Un rezultat negativ în partida de la Mediaş ar depărta şi mai tare echipa constănţeană de locurile care asigură prezenţa pe prima scenă fotbalistică.

După disputarea ultimei partide a etapei a X-a a Ligii I, Farul a coborât din nou în zona minată a clasamentului Ligii I, fiind depăşită de Poli Iaşi şi Gloria Bistriţa. Astfel, „rechinii" se clasează, după 15 etape, pe locul 16, cu 13 puncte.

Chiar dacă formaţia constănţeană nu a mai reuşit să câştige vreun meci în ultimele trei luni (ultimul succes în campionat înregistrându-se pe 30 august, 2-1, cu Gloria Bistriţa), jocul cu Pandurii, disputat week-end-ul trecut, fiind al zecelea meci consecutiv fără victorie, antrenorul „rechinilor", Ion Marin, încă mai speră în salvarea echipei sale de la retrogradare. „Nu avem ce face, trebuie să strângem punct cu punct şi să evităm retrogradarea. Poate până la finalul turului putem recupera din accidentările pe care le avem şi să mai adunăm câteva puncte". Săpăligă a mai precizat faptul că, în această săptămână, speră să mai recupereze câţiva dintre jucătorii de bază indisponibili. „Sper ca, săptămâna aceasta, să mai recuperăm din jucătorii accidentaţi şi poate vom avea în sfârşit o echipă completă. La fel ca şi în finalul sezonului trecut, avem nevoie de jucători care să ştie să joace sub stres, pentru că nu este uşor să joci la -11 la adevăr, după o perioadă de secetă cumplită, în care victoria nu ne-a mai surâs", a declarat Marin. Dintre jucătorii accidentaţi, singurul care ar putea reveni în formula de start pentru următoarea partidă este Dejan Rusmir, indisponibil de la meciul din Groapă, cu Dinamo. De asemenea, juniorii Farului, Denis Alibec şi Cosmin Matei, vor reveni în lotul constănţenilor, după ce au contribuit la calificarea echipei naţionale Under 19 în Turul de Elită a Campionatului European. Alibec va reveni joi la Constanţa, jucătorul de 17 ani al Farului fiind convocat de selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, pentru meciul amical cu echipa similară a Bulgariei. Farul mai are de disputat, în acest tur de campionat, două partide, despre care nu se mai poate spune că sunt accesibile, deşi adversarii se zbat la coada clasamentului. Astfel, „rechinii" vor juca în etapa a XVI-a pe terenul formaţiei Gaz Metan Mediaş, echipă aflată pe locul 14 în clasamentul Ligii I, cu 15 puncte. Acesta va fi primul meci oficial disputat între cele două formaţii pe prima scenă fotbalistică. Jocul este programat să se dispute duminică, 23 noiembrie, de la ora 14.00. Formaţia de pe litoral va juca ultimul meci al turului de campionat în faţa propriilor suporteri, în compania altei contracandidate la retrogradare, CS Otopeni. Farul s-a mai întâlnit cu formaţia ilfoveană în urmă cu două luni, într-o partidă de pregătire disputată la Braşov şi încheiată cu victoria Otopeniului, scor 1-3.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii