Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul verii în Europa la sporturile de contact Cine va lupta la Gala Superkombat de la Constanţa

ro

12 Jul, 2011 00:00 3557 Marime text
cap_8.jpgSala Sporturilor din Constanţa va fi, sâmbătă, gazda Galei Superkombat, unde vor urca în ring luptători cunoscuţi la nivel mondial, precum Mighty Mo sau Stefan Leko, alături de vedetele autohtone: Cătălin Moroşanu, Sebastian Ciobanu şi Mihai Barbu.

Începând de astăzi, ZIUA de Constanţa vă va prezenta avancronica partidelor care vor avea loc la supergala de la Constanţa. Până când Ismael Londt (Olanda) şi Benjamin Adegbuyi îşi vor afla adversarii încă nestabiliţi de către organizatori, vom începe cu partida extrem de interesantă din semifinalele piramidei Galei Superkombat dintre românul Sebastian Ciobanu şi indianul Singh Jaideep.

sebastian_ciobanu_superkombat.jpg

Sebastian Ciobanu, vicecampion la galele de la Bucureşti şi Budapesta

Născut pe 17 martie 1985, la Iaşi, Sebastian Ciobanu, supranumit Fiul lui Dracula, este unul dintre cei mai apreciaţi luptători din ţară. Ciobanu a fost singurul român care a luptat în piramida K-1 de anul trecut, desfăşurată la Bucureşti, unde a ajuns până în finală. A luptat pentru prima dată într-o gală Local Kombat în urmă cu şase ani, la Bucureşti, când a fost învins la puncte de Marius Tiţă. A avut apoi o serie de şapte victorii în galele de la Râmnicu Vâlcea, Iaşi, Bucureşti, Braşov şi Arad. În urmă cu doi ani şi-a făcut debutul în K-1, fiind singurul luptător din România prezent la turneul K-1 Rules de la Budapesta, unde i-a învins la puncte, pe rând, pe maghiarul Daniel Torok şi cehul Roman Kleibl. În finală, Ciobanu a cedat abia după o rundă suplimentară în faţa lui Mladen Brestovac. Trei luni mai târziu, românul a obţinut una dintre cele mai importante victorii din carieră, după ce l-a bătut pe un obişnuit al galelor K1, cehul Petr Vondracek, chiar la el acasă, în concursul de la Mlada Boleslav. Anul trecut, Sebastian Ciobanu a confirmat forma bună în care se afla şi i-a învins prin knock-out pe estonianul Daniil Sapljoshin şi pe cunoscutul luptător american, Mighty Mo, la gala K-1 World Grand Prix de la Bucureşti. În finală, Ciobanu nu a mai putut trece şi de francezul Freddy Kemayo, care a câştigat prin KO. În cei şase ani de când luptă în galele profesioniste, luptătorul român are în palmares 19 victorii (trei prin KO) şi şapte înfrângeri. În cazul în care se va trece de semifinalele piramidei de la Constanţa, Ciobanu va avea şansa să-şi ia revanşa în finală în faţa croatului Mladen Brestovac, acesta urmând să lupte pentru un loc în finală contra americanului Mighty Mo.

singh_jaideep_superkombat.jpg

Singh Jaideep, campionul galei K-1 de la Seul

Adversarul lui Ciobanu, indianul Singh „Heart" Jaideep (23 ani, 100 kilograme, 1,95 metri) are în palmares două titluri de campion la turneul J-NETWORK în 2007 şi 2008 şi un titlu la gala K-1 World Grand Prix de la Seul 2009. În acest an, indianul a participat la finala K-1 World Grand Prix de la Tokyo, unde l-a învins pe rusul Sergei Kharitonov. Jaideep a obţinut de-a lungul carierei 36 de victorii (9 prin KO) şi fost învins de 13 ori.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii