Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul verii în Europa, la sporturile de contact Cine va lupta la Gala Superkombat de la Constanţa (IV)

ro

15 Jul, 2011 00:00 1629 Marime text
morosanu.jpgCele nouă meciuri din cadrul turneului de la Sala Sporturilor vor fi transmise integral, live, în 83 de ţări

Una dintre cele mai spectaculoase lupte din cadrul Galei Superkombat de la Constanţa va fi cea dintre Cătălin Moroşanu şi bosniacul Stefan Leko. Meciul vine ca o revanşă pentru Moartea din Carpaţi, după lupta urmă cu patru ani, de la Bucureşti, atunci când Leko s-a impus categoric în faţa lui Moroşanu. „Am progresat foarte mult faţă de 2007 când am pierdut în faţa lui Leko. Să fie convins că de data aceasta va avea în faţă un alt Moroşanu. Cu siguranţă va fi o luptă grea, dar eu văd o victorie a mea la puncte. Leko va pleca bătut din România", a declarat Moroşanu. În replică, luptătorul bosniac a ameninţat: „O să-i remodelez faţa lui Moroşanu".

Cătălin Moroşanu, neînvins în 2011

Născut în urmă cu 27 de ani, la Cotnari (Iaşi), Cătălin „Moartea din Carpaţi" Moroşanu (1.82 metri, 100 kilograme) a debutat în turneele de K-1, chiar în faţa viitorului său adversar de la gala de sâmbătă, la K-1 Fighting Network Romania. Atunci, Leko a fost desemnat câştigător la puncte. Moroşanu a mai luptat în acest an la concursul Superkombat de la Râmnicu Vâlcea, unde l-a învins pe turcul Yuksel Ayadin. Românul a obţinut în carieră 25 de victorii, dintre care 17 prin knockout şi cinci înfrângeri. Printre adversarii pe care i-a învins se număra luptători de calibru precum Freddy Kemayo, Gary Goodridge sau Mighty Mo. Moroşanu are un singur titlu de campion obţinut în 2008 la turneul WKN Intercontinental.

leko.jpg

Leko, bătut anul acesta de Le Banner

În vârstă de 37 de ani, Stefan „Blitz" Leko este fost campion mondial la Muay Thai şi campion mondial de kickbox la categoria grea. La concursurile de K-1 a obţinut trei titluri la K-1 European Grand Prix 1998, K-1 Dream 1999 şi K-1 World Grand Prix de la Las Vegas în 2001 şi 2006. În kickbox are 93 de lupte la activ obţinând 66 de victorii (36 prin knockout), 25 de înfrângeri şi o luptă încheiată la egalitate. În acest an, Leko a mai participat la gala 8eme Nuit des Sports de Combat, de la Geneva, unde a pierdut în faţa francezului Jeroma Le Banner. De altfel, Stefan Leko trece printr-o perioadă mai slabă a carierei având o serie negativă de trei înfrângeri consecutive înainte de confruntarea de la Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii