Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar la plaja si la discoteca

ro

14 Aug, 2002 00:00 806 Marime text

Performerii Campionatelor Mondiale de sport aerobic de la Klaipeda se bronzeaza pe litoral

O parte a componentilor lotului national de sport aerobic se afla in aceste zile in Constanta, unde nu au venit sa se pregateasca sau sa participe la vreun concurs, ci pentru a se recrea

Lotul national de sport aerobic al Romaniei a sosit de luni seara pe litoral, cazandu-se pentru zece zile la hotelul "Sport" din Constanta. Daca in urma cu doua luni, sportivii pregatiti de Marcela Fumea venisera la noi in oras pentru a concura la "Cupa Farul", ultima verificare inaintea Campionatelor Mondiale de la Klaipeda, de aceasta data ei au venit sa se relaxeze, dupa competitia mondiala, acolo unde au reusit sa faca furori castigand cinci medalii, dintre care doua de aur, una de argint si doua de bronz. Am profitat de prezenta lor pe litoral si le-am facut o scurta vizita la "Sport", unde am stat de vorba cu Mihaela Pohoata, Cristina Marin, Mirela Rusu, Aurelia Ciurea si Izabela Lacatus (primele patru sportive legitimate la CS Farul Constanta), dar si cu antrenoarea Marcela Fumea. Marii absenti au fost Remus Nicolai si Daniela Maranduca, cei doi urmand a-si uni destinele la sfarsitul lunii august, la Bistrita. "A fost un concurs bine organizat. Am beneficiat de niste conditii bune. Am stat pe o insula si mergeam la sala cu feriboat-ul. Au fost insa si ceva probleme de arbitraj", au afirmat ele aproape in cor, fara a da prea multe informatii, lasand-o pe antrenoare sa ne spuna mai multe: "S-a incercat sa le impinga pe sportivele din Rusia. Bineinteles ca nu au reusit in finala, dar in calificari a fost o atmosfera ostila de concurs. Ne bucuram ca, pana la urma, rezultatele au fost bune, dar cred ca se putea mult mai mult. Adica in locul unei medalii de aur si una de argint, s-au luat una de argint si una de bronz, cam pe acolo am fost".

Distractie la maximum

De la aceasta vacanta ele isi doresc foarte multe: sa mearga la plaja, sa se distreze prin cluburi si discoteci si sa "cotropeasca" magazinele. Nu vor face deloc pregatire, ci se vor odihni si vor trece, contra cost, pe la salile de masaj. "Dupa un asemenea concurs nu mai ai chef de nimic. Dupa doua zile pici jos", spune mezina Mihaela Pohoata. Cu banii stau binisor, dar se vede pe fata lor ca au o urma de regret, MTS-ul dandu-le jumatate din suma pe care o acorda de obicei sporturilor olimpice, pentru ca, dupa cum se stie, aerobicul este un sport neolimpic pana cel putin in anul 2008. "Daca pentru o medalie de aur la o proba olimpica era alocata o suma, care apoi era dublata, pentru acest sport nu se acorda decat jumatate din ea", spune antrenoarea Marcela Fumea. Restul sunt imbratisari si felicitari. Este drept ca nu exista vreo lege care sa spuna ca ministerul trebuie sa le dea mai mult, dar nici pentru dublarea sumelor la olimpici nu exista vreuna. "Macar daca ni le-ar da intregi, ar fi o treaba. Acest lucru s-a intamplat o singura data, in anul 1997. De atunci insa numai cate jumatate ne-au dat. Au fost cazuri in care ne-au dat si 30 la suta", continua Marcela Fumea, care din start avertizeaza: "Nu vreau sa dau cu noroi in nimeni, spun doar ce am vrea noi". Astfel, pentru o medalie de aur, ele au primit ceva in jurul a 60 de milioane de lei, in timp ce un sportiv olimpic ia aproximativ 200 de milioane de lei. Cel mai mult a luat Mihaela Pohoata, care cu doua medalii de aur si una de bronz a incasat 158 de milioane de lei, ea fiind urmata de Izabela Lacatus, cu 137 de milioane de lei. Perioada de vacanta la mare va dura 10 zile, apoi ele vor merge la nunta celor doi colegi, dupa care, pe 9 septembrie, se vor intoarce in Constanta in vederea inceperii pregatirilor pentru Campionatele Nationale si Campionatele Balcanice, ce se vor desfasura in perioada 25-27 septembrie in orasul nostru.

Invitate de posturile de televiziune

In aceasta perioada de vacanta, sportivele spun ca vor incerca sa se recreeze, insa nu au scapat de interesul diverselor televiziuni care doresc sa le invite in diferite emisiuni. Astfel, ele au primit invitatia de a participa la emisiunea Mihaelei Radulescu "Punem pariu ca-i vara" de pe B1 TV, dar si la televiziunea locala TV Neptun. "Nu stim daca ne vom duce, pentru ca in general ne solicita sa facem si demonstratii, ori noi nu avem costumele la noi si am venit aici pentru a ne recrea", spun ele. In schimb, se intereseaza de cele mai tari discoteci si de preturile de intrare. "Dati si voi prin ziare ca suntem noi aici, poate ne lasa sa intram gratis", au glumit acestea. Intrebate fiind daca se gandesc sa ceara pe viitor bani pentru a participa la diverse spectacole demonstrative, au spus ca nu s-au gandit inca, dar este o idee pe care o vor lua in seama.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii