Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, meci decisiv pentru Europa

ro

04 May, 2010 03:34 1048 Marime text
cstomis.jpgCu două etape înainte de finalul sezonului, echipa constănţeană luptă alături de alte patru pentru un loc în cupele europene

CS Tomis joacă mâine, pe teren propriu, pentru un loc în viitoarea ediţie a cupelor europene. Elevele lui Ion Crăciun vor întâlni, de la ora 18.00, formaţia Dunărea Brăila, meci contând pentru penultima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Dacă Oltchim este deja campioană naţională iar Universitatea Cluj are şanse mari să-şi asigure titlul de vicecampioană, lupta pentru celelalte trei locuri, care permit participarea în competiţiile continentale, este extrem de echilibrată, cinci echipe (HCM Baia Mare, Dunărea Brăila, HCM Roman, HC Zalău şi CS Tomis) fiind despărţite de doar trei puncte în clasament. Deşi la începutul anului nu mai spera să-şi îndeplinească obiectivul, echipa constănţeană are şanse matematice chiar la podiumul Ligii Naţionale, cu două etape înainte de finalul sezonului. „Se vede schimbarea odată cu venirea lui Ion Crăciun. Fetele sunt montate la fiecare meci şi cred că nu vom mai face paşi greşiţi pe viitor", a declarat preşedintele CS Tomis, Gheorghe Slabu. Neînvinse de nouă meciuri în campionat, tomitanele speră să continue traiectoria ascendentă şi să obţină o nouă victorie mâine, în faţa brăilencelor, succes care le-ar asigura în mare parte participarea în cupele europene. În tur, la Brăila, gazdele s-au impus cu scorul de 27-24. Echipa de pe litoral se află în continuare pe locul şapte al clasamentului, dar diferenţa faţă de echipele fruntaşe s-a redus în urma rezultatelor pozitive din ultima perioadă. CS Tomis este la egalitate de puncte cu ocupanta locului 5, HCM Roman, echipă care urmează să joace în etapa de mâine, pe teren propriu, cu Rulmentul Braşov. În schimb, Dunărea Brăila, cu 31 de puncte, ocupă poziţia a patra şi speră să prindă podiumul la finalul acestui sezon prin două victorii în ultimele două runde. Partida dintre CS Tomis şi Dunărea este programată să înceapă la ora 18.00 şi va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din buzoienii Pavel şi State. În ultima etapă, formaţia pregătită de la Ion Crăciun va avea un meci uşor pe terenul celor de la Ştiinţa Bacău, echipă retrogradată deja în eşalonul secund. Programul etapei a XXV-a este următorul: HCM Buzău - Cetate Deva, HCM Roman - Rulmentul Braşov, HC Oţelul Galaţi - Ştiinţa Bacău, Universitatea Reşiţa - Universitatea Cluj şi Rapid CFR Bucureşti - HC Zalău.

În Europa, după trei ani

Ultima participare a formaţiei de pe litoral într-o cupă europeană datează din sezonul 2007-2008, când a ajuns până în faza sferturilor de finală ale Cupei Challenge. De precizat e faptul că CS Tomis a fost atunci eliminată chiar de Dunărea Brăila, după 21-27 în deplasare şi 25-23, la Constanţa. De data aceasta duelul dintre cele două echipe va avea ca miză participarea într-una dintre competiţiile continentale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii