Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

100 de pugiliste la Cupa Nationala a Romaniei la Box Feminin de la Mangalia

ro

19 Aug, 2009 02:12 5675 Marime text

box2.jpgÎn perioada 18 - 21 august, la Mangalia se desfăşoară Cupa Naţională a României la Box Feminin, la care participă peste 100 de sportive de la 16 cluburi din ţară. Joi, 20 august, va avea loc finala la junioare şi tineret, iar vineri, la senioare, meciurile desfăşurându-se la Clubul Sportiv Alutus din localitate.

Printre participante se numără Steluţa Duţă, dublă campioană europeană şi de două ori vicecampioană mondială, Lidia Ion, vicecampioană europeană şi locul al V-lea mondial la categoria 48 de kilograme, Luminiţa Turciu, vicecampioană europeană şi locul al V-lea mondial la categoria 80 de kilograme.

box1.jpgDecizia Comitetului Internaţional Olimpic de a include boxul feminin pe lista sporturilor olimpice va determina mult mai multe tinere să se îndrepte către această disciplină, crede antrenorul lotului naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş. „Fetele vor avea dreptul să stea la masa bogaţilor şi să primească aceiaşi bani, din premii şi indemnizaţii, ca şi băieţii, şi nu jumătate, ca până acum. În prezent sunt motivate. Este un sport prin care multe fete s-au realizat în viaţă. Avem două exemple concludente: pe Steluţa Duţă şi pe Camelia Negrea, două tinere ce provin de la casa de copii. Camelia, deşi crescută la orfelinat, a fost campioană mondială, a terminat şcoala de antrenori, a primit o casă şi s-a căsătorit", afirmă Adrian Lăcătuş.

Antrenorul lotului naţional spune că lucrează mult mai bine cu fetele, pentru că acestea sunt mai conştiincioase şi mai ambiţioase: „Băieţii, dacă nu îi controlezi, trag chiulul şi cred că mă păcălesc pe mine. Fetele, în schimb, dacă le-am trimis să alerge până la Venus şi înapoi, ştiu că o vor face şi fără să le controlez eu", ne spune Adrian Lăcătuş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii