Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratamentul pacientilor beti, suportat tot de CJAS

ro

23 Jun, 2010 03:58 1180 Marime text
Toate viciile se plătesc... sau aşa ar trebui! Însă lucrurile nu stau chiar aşa deoarece de aproape două luni de zile s-a aşternut praful pe un proiect legislativ care stipulează destul de clar că persoanele care consumă băuturi alcoolice până ajung la urgenţă trebuie să plătească tratamentul medical şi patul de spital. Dar se pare că acest act legislativ a fost dat uitării...

Din păcate, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este în continuare „vizitată" de persoanele aflate în stare gravă de ebrietate care beneficiază de asistenţă medicală gratuită, tratamentul fiind decontat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa. În prezent, spitalul cheltuieşte aproximativ 600 de lei pentru un singur pacient.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Dan Căpăţână, ne-a precizat că în fiecare zi medicii se confruntă cu astfel de pacienţi care au băut peste măsură şi că doreşte ca proiectul legislativ să fie pus cât mai repede în practică. „Camerele de gardă sunt sufocate de astfel de indivizi dornici să bea peste măsură şi nu putem face nimic până ce acest proiect nu va primi acordul Ministerului Sănătăţii. Până atunci, tot spitalul trebuie să plătească pentru tratamentele lor şi nu mi se pare corect acest lucru. Aş fi bucuros dacă acest proiect s-ar pune în practică cât de curând. Poate această măsură i-ar îndemna să se gândească de două ori înainte să mai bea", a declarat dr. Căpăţână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii