Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul 112, salvat de la dispariţie (video)

ro

01 Mar, 2011 00:00 2408 Marime text
Palaz_1121.jpgSituaţie unică în ţară! Serviciul de urgenţă 112 Constanţa a fost la un pas să-şi suspende activitatea. Sediul în care funcţionează această structură ar fi putut rămâne fără utilităţi. Motivul? Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a trimis adrese către furnizorii de apă, căldură şi lumină pentru ca aceste servicii să fie sistate în sediul în care funcţionează Biroul Apel Unic de Urgenţă 112. Situaţia a fost, însă, reglementată, iar preşedintele CJC a fost acţionat în instanţă de prefectul Claudiu-Iorga Palaz pentru abuz în serviciu.

Situaţie inedită în judeţul Constanţa! Serviciul de urgenţă 112 s-a aflat la un pas de suspendarea activităţii, asta din cauza preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. El a cerut furnizorilor de utilităţi sistarea serviciilor în sediul Centrului Militar Zonal, acolo unde funcţionează şi Serviciul 112. De menţionat este că Biroul Apel Unic de Urgenţă 112 preia toate apelurile de urgenţă din judeţul Constanţa.
Pretextul hotărârii CJC, care ar fi putut avea efecte dezastruoase pentru constănţeni, a fost acela că în sediul Centrului Militar Zonal trebuie să îşi mai deruleze activitatea încă două instituţii.
Atâta doar că, un aspect esenţial, la momentul la care a fost emisă hotărârea 153 din 2009 privind restrângerea activităţii Centrului Militar Zonal în sediul de pe Mircea cel Bătrân, CJC NU a avut avizul Ministerului Apărării. Astfel, s-a ajuns în situaţia de faţă, în care o instituţie publică de importanţă vitală risca să nu mai funcţioneze. Şi asta în pofida faptului că Legea 446 obligă consiliile judeţene să achite utilităţile centrelor militare zonale.
Drept urmare, pentru situaţia creată, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a cerut instanţei anularea hotărârii emise de CJC, pentru ca aceasta să nu mai producă efecte. În plus, el a solicitat RAJA, RADET şi ENEL furnizarea imediată a utilităţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii