Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful PSD Oltina a mers la împărţit tichete cu voluntarul ONG-ului Acţiune a Crucii Roşii cu iz de propagandă electorală, la Oltina

ro

23 Dec, 2010 02:56 3633 Marime text
Oltina_primar_Gheorghe_Chirciu_1.jpgO acţiune a Crucii Roşii în comuna Oltina s-a lăsat cu acuzaţii de propagandă electorală, după ce voluntarul ONG-ului delegat să distribuie tichetele sociale către nevoiaşi a fost văzut prin comună umăr la umăr cu preşedintele organizaţiei locale PSD Oltina.

Oltina_Carmen_Lungu_pt_onli.jpgPrimarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, ne-a declarat că preşedintele organizaţiei locale a PSD Oltina, Cristian Gheorghe, a însoţit echipa Crucii Roşii prin comună şi chiar ar fi preluat prerogativele acţiunii sociale. „Au venit de la Crucea Roşie şi au cerut tabelul cu beneficiarii de ajutor social conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Noi le-am pus la dispoziţie listele, numai că dumnealor au mers prin comună. Am înţeles că au avut un delegat, un anume domn Tănase, însoţiţi de preşedintele organizaţiei PSD Oltina, Gheorghe Cristian. Au umblat şi ieri şi alaltăieri prin comună. Au spus că au chiar acordul domnului prefect, pe care l-am sunat şi mi-a spus că nu ştie nimic despre această acţiune. Eu credeam că Crucea Roşie este un organism non-guvernamental şi neaservit politic. Nu cred că este normal ca un fost candidat la primărie, actualmente consilier local PSD şi preşedinte al filialei locale PSD din Oltina să participe la acţiunile Crucii Roşii. Am înţeles chiar că ar fi dat acele tichete oferite de Crucea Roşie chiar dumnealui şi nu mi se pare firesc, chiar dacă doamna Mihaela Geoană este preşedintele acestei fundaţii", a afirmat primarul Gheorghe Chirciu.

Gheorghe, membru în Consiliul Judeţean al PSD Constanţa

De precizat că am încercat să-l contactăm în repetate rânduri pe Cristian Gheorghe, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre. Menţionăm că acesta figurează pe lista Consiliului organizaţiei judeţene PSD Constanţa, fiind membru al Consiliului Judeţean al filialei judeţene.

Pentru a afla şi punctul de vedere al Crucii Roşii, am contactat-o telefonic pe Carmen Lungu, directorul filialei Constanţa a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, care a negat orice implicare politică în acţiunea demarată la Oltina, motivând că s-a apelat la Cristian Gheorghe pentru a-l conduce prin sat pe voluntarul organizaţiei pentru că ştia unde stau familiile respective, cărora li s-au distribuit câte cinci tichete a câte 10 lei fiecare.

Carmen Lungu: „Domnul Gheorghe ne-a ajutat"

„Nu este adevărat. Nu a existat nicio implicare politică în acţiunea noastră. Nu este singura localitate în care am derulat această activitate, sprijinind familiile nevoiaşe. Delegatul Crucii Roşii, Tănase Lodorică, a apelat la domnul Cristian Gheorghe pentru că pe dumnealui îl ştia un coleg de-al nostru de la Comisariatul pentru Societatea Civilă. Dumnealui ne-a ajutat fără să aibă nicio pretenţie. Ne-a cărat cu maşina de la o poartă la alta. Mi-a atras atenţia că e de la PSD, dar a spus că face totul umanitar, dezinteresat. Mi se pare o mizerie din partea lor să ne bage pe noi în acest scandal, mai ales acum, în prag de sărbători, când încercăm să ajutăm persoanele nevoiaşe", ne-a declarat Carmen Lungu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DE LA CRISTI 02 Jan, 2011 17:21 ai dreptatei ,prostia nu are culoare politica,TANASE,ai fost ,esti,s-ai sa ramai TANASE.
  • un om din sat 28 Dec, 2010 19:03 Nu stiam nimic despre actiuneaCrucii Rosii pina sa citesc acest reportaj,oamenii din sat care au primit astfel de ajutoare au spus ca sint de la PSD,poate nu au inteles ei sau poate nu li-sa explicat pe intelesul lor.Toata admiratia pentru astfel de actiuni dar pe viitor trebuie explicat mai bine , sa nu se mai ajunga la astfel de neintelegeri
  • - 28 Dec, 2010 14:25 nu aveti dreptate.cu tot respectul pentru cei de la CRUCEA ROSIE dar va garantez ca delegatul nu a vrut sa mearga cu nici un angajat al PRIMARIEI.
  • Tanase 27 Dec, 2010 09:45 Un primar jalnic. Daca cu 2 ani inainte de alegeri vede campanie electorala o actiune a Crucii Rosii de sprijin a oamenilor amarati din localitate, nu este nimic de comentat. Ce legatura are doamna Geoana sau domnul prefect cu aceasta actiune????? Cumva U.E., NATO si ONU sunt tot impotriva dumneavoastra?!!!!! Nu vreau sa scriu aici ce parere care o au oameni din comuna despre dumneavoastra (asa sunt oamenii rai) mai grav este ca si angajatii primariei vorbesc urat la adresa dumneavoastra (invidosi pe capacitatea dumneavoastra). Daca imi este permisa o constatare personala "Prostia nu are culoare politica".
  • daniela voluntar 25 Dec, 2010 13:05 Exact, daca vrei sa faci ceva bunnu poti ca imediat apar interese politice, domnul primar daca a fost asa dragut de a dat listele celor care beneficiau de ajutor atunci ca sa nu mai fie discutii de ce nu a dat si om insotitor de la primarie?ca nu avea de unde sa stie voluntarul oamenii din localitate. Si ca sa vedeti ce minciuna gogonata...au distribuit doar o zi....atat nu doua cum a zis , dar ca sa o umfle, acum ceva timp am fost facuti de cei de la PSD ca tinem cu PDL-ul ptr ca primarul localitatii e din acea formatiune de catre o alta femeie dintr-un sat care considera ca ea nu a primit si altii da si pe nemerit, deci cum o dai...tot peste politica, cum putem ajuta fara sa zica cineva ceva????