Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din pricina datoriilor, Trei blocuri din Feteşti au fost debranşate de RAJA (galerie foto)

ro

17 Nov, 2011 01:00 1648 Marime text

debransari.jpgPentru recuperarea datoriilor de la abonaţii rău-platnici, SC RAJA SA Constanţa este nevoită, în unele cazuri, să aplice măsura drastică de debranşare de la sistemul de alimentare cu apă, deşi din punct de vedere financiar nu este o măsură care să avantajeze societatea.

„Ca orice agent economic, scopul societăţii noastre este să vândă ceea ce produce, să factureze, dar să şi încaseze contravaloarea serviciilor prestate. În această situaţie, RAJA face toate demersurile necesare pentru recuperarea debitelor de la abonaţii râu-platnici pe cale amiabilă. Şi în cazul asociaţiei FBT-A5 din Feteşti au fost făcute de-a lungul timpului o serie de demersuri - notificări, concilieri, somaţii de plată, procese verbale de eşalonare", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al societăţii constănţene. În luna ianuarie a acestui an, au fost încheiate contracte de cesiune de creanţă, prin care RAJA a preluat datoriile de la asociaţie. Practic, în luna ianuarie, asociaţia nu mai avea niciun debit către RAJA. Din ianuarie şi până în luna septembrie 2011, Asociaţia FBT- A5 a acumulat debite restante către SC RAJA SA de 77.649 lei, astfel încât în acest moment datoriile totale ale asociaţiei către societate sunt de 135.497,56 lei, cu tot cu contractele de cesiune de creanţă. Pentru că facturile neachitate se înmulţeau, SC RAJA SA a transmis asociaţiei numeroase convocări la conciliere şi au fost încheiate mai multe procese verbale de eşalonare a debitelor, care, din păcate, nu au fost respectate niciodată. Mai mult, încă din primăvară, prin intermediul administratorului, a fost înaintată propunerea de încheiere a convenţiilor de facturare individuală, dar şi această acţiune s-a lovit de refuzul locatarilor. „În urmă cu trei săptămâni, s-a ajuns la avizarea pentru debranşare. Pe 10 noiembrie, două dintre blocurile din cadrul asociaţiei, B1 şi B2, cu cele mai mari datorii, au fost debranşate de la reţeaua de apă. Lucrătorii SC RAJA SA au închis vanele de la conductele care alimentau cele două blocuri şi au aplicat un sigiliu, iar capacul de la căminul de racord a fost sudat. La un recontrol realizat în data de 14 noiembrie, s-a constatat că sigiliile fuseseră rupte, capacele sparte, iar locatarii aveau din nou apă, deşi nu se achitase niciun leu din facturile restante. Drept urmare, în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), echipele de lucrători ale SC RAJA SA Constanţa au debranşat blocurile B1, B2 şi scările B şi C ale blocului F 31 direct de la reţeaua stradală de apă. În plus, pentru intervenţia neautorizată asupra sistemelor de alimentare-branşarea ilegală, reprezentanţii juridici ai societăţii vor înainta către organele de poliţie o sesizare pentru identificarea celor implicaţi", a mai spus Irina Oprea.

Asociaţia FBT- A5 din Feteşti are în componenţă 16 blocuri, cu 869 de unităţi locative, iar la acţiunea de astăzi au fost debranşate 96 de garsoniere / apartamente, cele care au acumulat cele mai mari datorii către SC RAJA SA.

„Avertizăm pe această cale toţi abonaţii care înregistrează datorii către RAJA Constanţa că trebuie să-şi achite facturile restante în timpul cel mai scurt, pentru că altfel riscă să rămână fără apă la robinete", a mai declarat reprezentanta RAJA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii