Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu lautarii dupa mine Cativa varstnici au protestat in numele TSD Constanta (Video - galerie foto)

ro

02 Jun, 2010 02:28 1124 Marime text
cap_5.jpg„Vrem normalitate, noi nu vrem să părăsim această minunată ţară!"

O mână de oameni s-a strâns ieri în faţa Prefecturii sub oblăduirea organizaţiei de tineret a Partidului Social Democrat. TSD-iştii, în frunte cu secretarul executiv al organizaţiei, Costin Răsăuţeanu, au fost primiţi de subprefectul Mircea Iustian, căruia i-au înmânat o scrisoare deschisă adresată prefectului Claudiu Iorga Palaz.

Epistola spune că „a sosit momentul ca tinerii să tragă un semnal de alarmă şi să fie solidari cu cei mulţi afectaţi de aceste măsuri cinice ale guvernului Băsescu-Boc". Pe lângă o droaie de cuvinte des-spuse în ultimele zile, mai ales de la începerea protestelor, tinerii social-democraţi, păstoriţi la nivel de organizaţie „matură" judeţeană de Radu-Ştefan Mazăre. „Vrem normalitate, noi nu vrem să părăsim această minunată ţară!", au mai spus tinerii PSD-işti. Numai că textul protestului lor nu se potrivea cu imaginea oferită de grupul de persoane strâns în faţa Prefecturii, descris ca fiind format din „studenţi, membri de ONG-uri, simpatizanţi şi aşa mai departe". În „mulţimea" de 25-30 de persoane au putut fi văzuţi angajaţi ai unor primării PSD-iste din judeţ, persoane trecute lejer de vârsta a doua, apropiate de pensionare, care purtau pancarte în care cereau locuri de muncă şi o viaţă mai bună pentru copiii lor, ajunşi probabil la maturitate. În orice caz, tot „parfumul" mitingului tinerilor lui Mazăre l-au dat lăutarii chemaţi pentru a fi „miezul" mulţimii. S-au postat chiar în centrul găştii protestatare şi au bătut toba făcând hărmălaie în miezul unei zile înnourate, dar înăbuşitoare. Mai mulţi ţigănuşi cu fluiere între buze au arătat cartonaşul roşu ca sigla PSD-ului unui Guvern despre care probabil nu ştiau nimic. Însă, se pare că şi ei fac parte din target-ul TSD-ului. Însă, social-democraţii cu tuleie au dorit să-şi spună şi oful şi să-şi demonstreze abilităţile politice.

„Joacă leapşa cu noi"

Aşa că au ajuns la subprefectul Iustian cu scrisoarea deschisă într-un plic închis. „Cerem de urgenţă demisia Guvernului Boc", au spus TSD-iştii, prin vocea lui Răsăuţeanu şi, au primit un răspuns pe măsură din partea lui Iustian: „Suntem într-o ţară liberă şi fiecare poate să-şi exprime părerea şi să ceară orice este în limitele constituţiei şi a legilor româneşti. Bineînţeles, orice solicitare trebuie să îndeplinească anumite condiţii". Secretarul executiv

al tinerilor PSD-işti constănţeni a mărturisit că nu crede că vor primi vreun răspuns la problemele puse în scrisoarea deschisă, însă sunt decişi să nu renunţe. „Nu vedeţi că joacă leapşa cu noi, ne iau în derâdere. Aţi văzut declaraţiile făcute de Şeitan şi Vlădescu? Cum se contrazic între ei...", a spus Răsăuţeanu. Tânărul care îl are ca şef pe linie de partid pe Radu Mazăre consideră că, în cazul în care Mircea Geoană ar fi fost ales preşedintele României situaţia ar fi fost mult mai bună: „S-ar fi aplicat anumite măsuri de impozitare graduală, o plafonare pentru anumite salarii". Un preşedinte foarte bun pentru România, dar nu şi pentru Partidul Social Democrat al cărui membri nu l-au reales pe Geoană în funcţia de conducere în cadrul congresului care a avut loc la Bucureşti, în urmă cu ceva luni. Ba chiar preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Radu Mazăre, l-a susţinut „pe faţă" pe Victor Ponta, contracandidatul celui care ar fi fost de preferat, în opinia manifestanţilor de ieri, pentru fotoliul de preşedinte. Reprezentantul TSD-iştilor spune că la Congres s-a dorit doar o schimbare la faţă a partidului şi că susţinerea oferită lui Victor Ponta se datorează şi faptului că lumea spune că PSD-ul este un partid greu de reformat sau post-comunist.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii