Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de patru miliarde Consiliul Judetean cumpara mere

ro

22 Apr, 2010 03:11 1609 Marime text
mere_-_elevi.jpg Instituţia caută o firmă care să furnizeze şi să distribuie fructele către unităţile de învăţământ

Elevii din clasele I-VIII vor primi gratuit, până la sfârşitul anului şcolar 2009-2010, mere. Ca urmare a iniţiativei Ministerului Agriculturii, de a încuraja consumul de fructe în şcoli, la nivelul întregii ţări s-au demarat proceduri de achiziţie pentru cantitatea de fructe necesară până la încheierea anului şcolar.

Şi la nivelul judeţului Constanţa vor fi achiziţionate mere, pentru a fi distribuite elevilor din clasele I-VIII, din învăţământul de stat şi privat. Autoritatea contractantă care va derula procedura de achiziţie este Consiliul Judeţean Constanţa. În acest sens, instituţia judeţeană a publicat pe 20 aprilie, invitaţia de participare la licitaţia privind acest contract. Deschiderea ofertelor pentru contractul privind „Furnizare mere, transport şi distribuţie la unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, elevi din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat/acreditat" este programată să aibă loc pe data de 28 aprilie, începând cu ora 13.00, la sediul CJC, din Bulevardul Tomis, numărul 51. Potrivit invitaţiei de participare publicată în Sistemul Electronice de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a contractului este de 407.292,76 lei fără TVA, adică de aproximativ patru miliarde de lei vechi. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, iar procedura de achiziţie va avea ca fază finală licitaţia electronică. Printre alte acte specificate în fişa de date a achiziţiei, ofertanţii trebuie să prezinte un certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă instanţa competentă, din care să rezulte că poate desfăşura activităţile din obiectul achiziţiei.

Cifră de afaceri medie de 800.000 lei

De asemenea, autoritatea contractantă solicită ca ofertantul să prezinte situaţia privind cifra de afaceri realizată în ultimii trei ani. Se cere ca cifra medie de afaceri pentru ultimii trei ani să fie de minim 800.000 lei. Candidaţii vor prezenta şi o declaraţie privind principalele contracte similare obiectului achiziţiei, respectiv furnizare şi distribuţie, realizate în ultimii trei ani. Pentru principalele contracte se vor prezenta fişe de experienţă similară. Cerinţele minime obligatorii sunt ca ofertanţii să prezinte ca experienţă similară un contract de furnizare şi distribuţie pentru produse alimentare, încheiat cu instituţii publice, finalizat şi recepţionat în ultimii trei ani, cu valoare de minim 400.000 lei fără TVA. În fişa de date a achiziţiei, se specifică faptul că nu se vor lua în considerare participările ca şi subcontractant în derularea unor astfel de contracte. Durata contractului este de maxim 28 de zile de la atribuirea contractului.

Nu se precizează dacă merele vor fi de import sau din producţia internă

În caietul de sarcini, aprobat de către preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, se precizează că „se vor asigura transportul şi distribuţia zilnic, bisăptămânal sau săptămânal la şcolile din judeţul Constanţa (...)". În document nu se specifică dacă merele trebuie să fie din producţie internă sau nu, însă se precizează că fructele „trebuie să fie întregi, sănătoase, spălate, curate, fără materii străine vizibile, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără umiditate externă în exces, fără miros sau gust străin, să reziste la transport şi manipulare". Se estimează că pentru anul şcolar 2009-2010, respectiv pe durata a maxim 28 zile, se vor distribui 1.615.600 mere. Ofertele se vor depune pentru întreaga cantitate solicitată, nefiind acceptate oferte parţiale pe loturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii