Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantenii care se afla in concediu medical vor fi controlati de CJAS

ro

18 May, 2010 03:58 1094 Marime text
Începând de ieri, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa a început să controleze asiguraţii care se află în concediu medical. Astfel, reprezentanţii CJAS vor merge acasă la aceştia, însoţiţi chiar de către poliţie, pentru a verifica dacă constănţenii care se află în concediu medicalsunt cu adevărat bolnavi ori nu. Aceştia vor fi obligaţi să stea la domiciliu dacă vor dori ca perioada de concediu medical să le fie decontată şi să nu fie amendaţi.

Noile reglementări privind concediile medicale prevăd că primele cinci zile de concediu medical sunt plătite de angajator, iar din ziua a şasea, de Casa de Asigurări de Sănătate. O altă noutate este aceea că durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat nu poate depăşi 30 de zile calendaristice în ultimul an, faţă de 45 de zile cât era până acum.

Persoana care intră în concediu medical trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere prin care îşi exprimă acordul ca în 24 de ore de la obţinerea concediului să îşi anunţe angajatorul. Totodată, cei care intră în concediu medical trebuie să dea adresa la care pot fi găsiţi în intervalele orare 8-11, 12-17 şi 18-20, pentru a se putea verifica dacă sunt la domiciliu.
În cazul nerespectării cerinţelor, cu excepţia situaţiilor justificate medical, pacientului nu i se va plăti concediul medical.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii