Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni agresaţi (video)

ro

23 Mar, 2011 03:35 1280 Marime text

Palaz_KM5_1.jpgInsecuritatea de pe domeniul public, numeroase furturi din locuinţe şi agresarea trecătorilor. De asta se plâng locuitorii din Cartierul KM 5, care au adus la cunoştinţa prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, această situaţie. De aceea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat inspectorului şef al IPJ Constanţa, Dumitru Catană, dar şi primarului Radu Mazăre, să intervină pentru asigurarea unui climat de securitate în Km 5.

Un grup de locuitori din cartierul KM 5, zona Strada Th. Speranţia - Strada Pandurului, se confruntă cu tulburarea liniştii publice, cu climatul de insecuritate, dar mai ales cu numeroase furturi din locuinţe şi agresarea trecătorilor. Aceste fapte sunt cauzate, se pare, fie de indivizi care locuiesc fără forme legale în apropiere de staţia de epurare din zonă, fie de clanurile de cartier.

Oamenii i-au sesizat aceste aspecte prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, în contextul unei audienţe cu cetăţenii, pe 15 martie. Fapt pentru care prefectul Palaz a solicitat inspectorului şef al IPJ Constanţa, Dumitru Catană, dar şi primarului Radu Mazăre, să dispună măsurile legale pentru asigurarea unui climat de securitate al cetăţenilor din cartierul Km 5. Reprezentanţii autorităţilor menţionate pot interveni pentru reglementarea acestei situaţii în virtutea atribuţiilor care le revin, conform actelor normative.

Carton Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „Am cerut atât șefului poliției, cât și primarului, să ne informeze în legătură cu rezultatul verificărilor și măsurile luate în ceea ce privește aspectele sesizate în plângerea formulată de reprezentanții locuitorilor din cartierul Km 5. De asemenea, am solicitat inspectorului-șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții, Christian Gigi Ghiru, să verifice legalitatea amplasării și construirii locuințelor din perimetrul Stației de epurare. Poliția și primăria, prin poliția comunitară, dar și prin alte structuri de la nivel local, sunt datoare să asigure un climat de liniște și ordine publică, siguranța persoanelor și a bunurilor aparținând domeniului public și privat. Este grav că s-a ajuns ca cetățenii Constanței să reclame sentimentul de insecuritate și lipsa de implicare a autorităților în asigurarea unei stări de normalitate specifice oricărei societăți civilizate și sper ca printr-o intervenție responsabilă plângerile formulate de cetățeni să fie analizate și soluționate cât se poate de rapid."

Rămâne, însă, de văzut, dacă şeful IPJ Constanţa şi primarul Mazăre vor răspunde solicitării reprezentantului Guvernului în teritoriu şi dacă vor trata cu promptitudine problema. Nu ar fi pentru prima dată când edilul şef al municipiului Constanţa ar trata cu dezinteres o problemă care îi priveşte în mod direct pe cetăţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii