Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clinica de Pediatrie, a doua casa pentru cinci copii lasati de parinti

ro

17 Jun, 2010 04:38 1883 Marime text
pediatrie.jpgClinica de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a devenit a doua casă pentru cinci copilaşi, lăsaţi de părinţi în voia sorţii. Asistentele şi-au luat în serios rolul de mamă şi le acordă toată atenţia pe care o merită.

Alexandru (un an), Ismail (trei luni), Eugen (nouă luni), Ana-Maria (nouă luni) şi Melec (o lună) stau în spital încă de când s-au născut. Părinţii lor nu au situaţia financiară necesară pentru a avea grijă de ei aşa cum ar merita şi au ales să îi lase în grija asistentelor. Acestea povestesc că părinţii celor mici îi mai vizitează din când în când şi chiar îi mai iau acasă, însă îi aduc după două-trei zile pentru că nu au cu ce să-i hrănească. „Părinţii lor stau în case cu tavan scorojit, cu mucegai, iar acest lucru le dăunează copiilor. Nici lapte praf nu au de unde să le dea. De exemplu, ultima dată când l-au luat acasă pe Ismail, acesta s-a întors deshidratat şi cu diaree pentru că i-au dat lapte de vacă", povesteşte una dintre asistente. Din cauza mucegaiului, nici Alexandru nu a rezistat mai mult de două zile acasă, acesta ajungând la spital cu o respiraţie greoaie şi cu tuse. Băieţelul face parte dintr-o familie dezorganizată şi mai are şapte fraţi mai mari. Înainte de a ajunge în grija asistentelor, Eugen şi Ana-Maria locuiau la groapa de gunoaie din Eforie Sud, fiind în permanenţă în pericol de a se îmbolnăvi.

De asemenea, acestea se plâng că de două luni nu au mai primit pampers pentru copii şi au ajuns în situaţia disperată de a folosi cârpe. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, abandonul copiilor în spitale a scăzut în ultimul timp, din fericire. „Aceşti copii nu sunt abandonaţi complet, părinţii lor îi mai vizitează din când în când. Mare parte din ei au fost prematuri la naştere. Sunt foarte drăguţi şi sensibili şi era imposibil să nu simţim o mare afecţiune faţă de ei", a spus dr. Stoian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii