Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai mare vrachier construit in zona Marii Negre (galerie foto)

ro

08 Aug, 2009 02:21 6278 Marime text
dsc_8566.jpgÎndatoririle de naşă a vaporului au fost îndeplinite de Henrika Fryman

Ieri, la Şantierul Naval Daewoo Mangalia a avut loc ceremonia de botez a proiectului „Stella" - prima navă din seria de două vrachiere comandate de Tsakos Shipping la această unitate.

Nava este un vrachier de tip Capesize de 180.000 TDW, fiind cel mai mare construit vreodată în zona Mării Negre. Îndatoririle de naşă a vaporului au fost îndeplinite de Henrika Fryman. Printre invitaţi s-au numărat Panagiotis Tsakos, fondatorul şi proprietarul Tsakos Group, Evripidis Stylianidis, ministrul grec al Transporturilor şi Comunicaţiilor, ST Nam, preşedintele şi CEO al Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering, Coreea, deputatul zonei, Zanfir Iorguş, deputatul Sulfina Barbu, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac. Deputatul Iorguş, inginer de construcţii navale, spune că este cel mai mare proiect de acest tip din Europa şi că este nevoie ca pe acest timp de criză autorităţile să îşi îndrepte mai mult privirea către astfel de domenii industriale de anvergură.

Contractul de construcţii noi pentru proiectul 1046 „Stella" a fost semnat cu Tsakos Shipping pe 20 aprilie 2007. Nava are o lungime de aproape 300 de metri, o lăţime de 45 de metri, o înălţime de construcţie de 24,7 metri şi poate atinge 15,4 noduri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • neica nimeni 11 Aug, 2009 21:20 am auzit ca sampania a facut POC din 3 incercari. MAREEEEEEEEEEEE GHINION !!!!